Berlingske Business

Bank of England binder renten til arbejdsløsheden

Bankofengland
Den britiske centralbank Bank of England vil binde renteniveauet til Storbritanniens arbejdsløshed. På billede ses bankens hovedkontor i London. Foto:

Den britiske centralbank Bank of England vil binde renteniveauet til Storbritanniens arbejdsløshed. Det skriver Bank of England i sin inflationsrapport for august.

Banken vil ikke hæve renten fra det nuværende niveau på 0,5 pct. før det ledende arbejdsløshedstal falder til under 7 pct., skriver banken i rapporten, og understreger, at bankens pengepolitiske komité forholder sig retten til at iværksætte yderligere kvantitative lempelser så længe, arbejdsløsheden ligger over den grænse. Arbejdsløsheden ligger i øjeblikket på 7,8 pct., og banken skriver i rapporten, at sandsynligheden for et fald til under 7 pct. inden tredje kvartal af 2016 er omkring 50 pct.

Rapporten nævner dog tre forbehold, som vil gøre det muligt at bryde forbindelsen mellem renten og arbejdsløsheden. For det første, at forbrugerprisstigningerne på 18-24 måneders sigt vil være mere end 0,5 procentpoint over målet på 2 pct., for det andet, at inflationen på mellem-lang sigt forbliver velforankret, og for det tredje, at den finanspolitiske komite finder, at pengepolitikken udgør en trussel for den finansielle stabilitet.

Men udover den lave rente og opkøbene af aktiver skriver banken, at den såkaldte forward guidance vil være gavnlig for væksten på flere måder.

- Den giver mere klarhed omkring den pengepolitiske komites syn på et passende trade-off mellem støtten til genopretningen og den fart, hvormed inflationen vender tilbage til målet (forbrugerpriserne steg i juni måned 2,9 pct. år til år, og ligger højere end målet på 2 pct., men forventes at falde igen, red.).

- Retningen reducerer usikkerheden omkring den fremtidige pengepolitik i takt med, at økonomien kommer sig, og den giver et robust rammeværk, inden for hvilket den pengepolitiske komite kan udforske mulighederne for økonomisk ekspansion uden at risikere at skade prisstabiliteten eller den finansielle stabilitet, skriver banken i rapporter.

Bank of England identificerer visse trusler mod den britiske genopretning, men de kommer hovedsageligt udefra.

- Den nødvendige justering i gæld og konkurrencedygtighed kan i særdeleshed foregå på en rodet måde. På hjemmemarkedet vil styrken og holdbarheden af opsvinget hvile på de nylige forbedringer i forbrugertillid og kreditforhold, den finanspolitiske konsolidering og muligheden for, at udbuddet kan vokse i takt med efterspørgslen, skriver banken i rapporten, og noterer, at den exceptionelle svaghed i produktiviteten gør, at der er usikkerhed omkring udbuddets kapacitet.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen