Berlingske Business

Købere opfordres til øget engagement

pix - topdanmark - biz
Forsikringsselskaberne understreger, at tilstandsrapporten skal gennemgåes grundigt som boligkøber. »Køber skal også huske på, at karakterens størrelse ikke nødvendigvis er ensbetydende med, hvad det koster at udbedre. En K1 kan i nogle tilfælde være dyrere at udbedre end en K3,« siger Jens Langergaard, kommunikationschef i Topdanmark. Foto:

Mange frustrationer kan undgås, hvis boligkøberne sætter sig bedre ind i, hvad en tilstandsrapport er, siger eksperter og forsikringsselskaber.

Hundredevis af klagesager hvert eneste år vidner om, at forsikringskunderne ikke er tilfredse med dækningen i deres ejerskifteforsikring. Men mange sager – og mange dyre regninger – kunne undgås, hvis boligkøberne satte sig mere ind i, hvad en tilstandsrapport er, og hvad en ejerskifteforsikring dækker.

Det mener blandt andet Henrik Høpner, medstifter og tidligere formand for Danske Boligadvokater og advokat hos Lund Elmer Sandager. Han ser mange boligkøbere, der ikke tænker sig ordentlig om, når de skal købe bolig.

»Et argument, jeg hører, som er helt tosset, er, at man ser en flot tilstandsrapport og derfor ikke behøver at tegne ejerskifteforsikring. Det er jo lodret forkert. Jo flottere tilstandsrapporten er, og jo færre fejl der er, jo bedre grund er der til at tegne forsikringen, for så får du jo dækket en lang række forhold,« siger han og fortsætter:

»Hvis der derimod er K3ere på taget, UNer på VVSen, der er noget i vejen med trappen til kælderen, fundamentet har revner, væggene er skæve og der er problemer med gulvene, så får du jo reelt ikke dækning for noget som helst i ejerskifteforsikringen. Her skal man måske overveje at lade være at lave ejerskifteforsikring, for der er så mange ting undtaget.«

Også forsikringsselskaberne understreger, at tilstandsrapporten skal gennemgåes grundigt som boligkøber. Blandt andet bør noter og andre bemærkninger nærlæses, så man får et bedre overblik over skader og deres størrelse, lyder anbefalingen fra Topdanmark.

»Køber skal også huske på, at karakterens størrelse ikke nødvendigvis er ensbetydende med, hvad det koster at udbedre. En K1 kan i nogle tilfælde være dyrere at udbedre end en K3,« siger Jens Langergaard, kommunikationschef i Topdanmark.

Hvis man skal være helt på den sikre side, anbefaler Henrik Høpner, at man som køber selv får fat i en ekspert på området, der kan hjælpe med at udpege de reelle farer ved en konkret ejendom. Det kan give oplysninger, der ikke fremgår af tilstandsrapporten.

»Man burde som køber overveje at hyre sin egen rådgiver til at gå en tur rundt om huset med tilstandsrapporten i hånden og sige, hvad man skal være opmærksom på, hvad man skal vedligeholde osv. For der må ikke ydes nogen egentlig anbefalinger eller rådgivning i tilstandsrapporten – også fordi det ville påføre nogle yderligere rådgivningsansvar,« siger Henrik Høpner.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen