Berlingske Business

Forsikringsselskab afviser kunde med smadret knæ: »Du kommer for sent«

knee
Foto: Iris

En kunde fik tilkendt en erstatning for et ødelagt knæ. Efter nogle år var skaden blevet forværret, men forsikringsselskabet afviser at betale mere, også selv om Ankenævnet for Forsikring er på kundens side. Selskabets begrundelse: Kunden anmeldte skaden for sent.

En kvinde, der er født i 1964, anmeldte til sit forsikringsselskab, LB Forsikring, i 2003, at hun var faldet ned ad en trappestige og havde brækket benet. I 2005 meddelte LB Forsikring, at méngraden var vurderet til 15 procent (svarende til en udbetaling på 15 procent af kundens forsikringssum). Der blev udbetalt godtgørelse herfor, hvorefter sagen blev afsluttet.

I 2013 oplyser kundens advokat i et brev til LB Forsikring, at Arbejdsskadestyrelsen efter en ny vurdering havde fastsat kundens méngrad til 30 procent, idet der var indtrådt betydelig forværring af hendes tilstand.

Stormrådet

LB Forsikring afviste dog at foretage yderligere udbetalinger. Selskabet anførte blandt andet, at det var selskabets læges vurdering, at generne i kundens højre ben har været varige siden marts 2009, og at disse gener kunne have udløst den yderligere erstatning allerede dengang.

I henhold til forsikringsaftalelovens paragraf 29 er et krav forældet tre år efter, at fordringen kan kræves opfyldt. På den baggrund fastslog LB Forsikring, at kravet skulle have været anmeldt senest i marts 2012.

Selskabet afviste kendelse

Kunden klagede herefter til Ankenævnet for Forsikring. Her fandt nævnet, at klageren først i forbindelse med Arbejdsskade­styrelsens udtalelse i 2013 fik tilstrækkeligt grundlag for at tro, at forværringen af hendes tilstand kunne begrunde et krav om godt­gørelse for varigt mén på 30 procent.

»Nævnet finder derfor, at klagerens krav om udbetaling af yderligere 15 procent méngodtgørelse ikke er forældet,« skrev ankenævnet i sin kendelse og fortsatte:

»Selskabet, LB Forsikring A/S, skal udbetale méngodtgørelse på yderligere 15 procent med tillæg af renter.«

Men her sluttede sagen ikke for kunden. LB Forsikring anfægtede kendelsen og afviste dermed at følge afgørelsen. Klagerens advokat har ifølge ankenævnet oplyst, at sagen ønskes ført for domstolene.

RB PLUS DA i frontalopgør med sociale ydelser

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen