Berlingske Business

Dårligt vejr og ændrede kundeaftaler trak Unibrews omsætning ned

unibrew
Royal Unibrew - Faxe Bryggeri Foto:

Bryggeriet Royal Unibrew kom ud af tredje kvartal af 2017 med en omsætning på 1686 mio. kr. samt et driftsresultat (EBIT) på 359 mio. kr.

Omsætningen er dermed lidt svagere end forudset af analytikerne, som i snit ventede henholdsvis 1696 mio. kr., mens EBIT-resultatet var en spids højere end de 356 mio. kr., som analytikerne ventede ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

Til sammenligning realiserede bryggeriet i samme periode af 2016 en omsætning på 1714 mio. kr. og et EBIT-resultat på 357 mio. kr.

I årets første ni måneder landede omsætningen samlet på 4869 mio. kr. mod 4874 mio. kr. i samme perioden af 2016.

»Udviklingen i nettoomsætningen var positivt påvirket af det udvidede samarbejde med PepsiCo i Danmark og Baltikum, mens dårligere sommervejr i Nordeuropa end i 2016 og ændrede kundeaftaler påvirkede negativt,« skriver Royal Unibrew i regnskabet.

Royal Unibrew - Faxe Bryggeri

På bundlinjen leverede bryggeriet et resultat før skat på 355 mio. kr. i juli, august og september samt et nettoresultat på 278 mio. kr. Det skal sammenlignes med henholdsvis 355 mio. kr. og 277 mio. kr. i tredje kvartal sidste år.

FREMGANG I BALTIC SEA - FALD I VESTEUROPA

Der var en blandet udvikling i Royal Unibrews divisioner i juli, august og september 2017.

I den største division, Baltic Sea, der primært omfatter Finland og Baltikum, blev omsætningen i tredje kvartal 823 mio. kr. med et driftsoverskud, EBIT, på 155 mio. kr. I samme periode af 2016 viste resultatet en omsætning på 816 mio. kr. og et EBIT-resultat på 152 mio. kr. i de lande.

I Baltic Sea faldt afsætningen af produkter med 6 pct. i kvartalet som følge af dårligere vejr end sidste år og afgiftsstigninger, mens nettosalgspriserne var højere end i samme periode af 2016, fremgår det af regnskabet.

.

Omsætningen i Vesteuropa, der omfatter Danmark, Tyskland og Italien, landede på 745 mio. kr., mens EBIT-resultatet blev 182 mio. kr. I tredje kvartal sidste år landede omsætningen her på 775 mio. kr., mens EBIT blev 180 mio. kr. i regionen.

»Tredje kvartal var påvirket af dårligere vejr i Nordeuropa end i 2016,« skriver Royal Unibrew i regnskabet.

I den mindste af bryggeriets divisioner, Malt og Eksport, der omfatter eksport- og licensforretningen på de andre markeder, blev omsætningen 118 mio. kr. med et EBIT-resultat på 28 mio. kr. Det er lavere end samme periode sidste år, hvor omsætningen i divisionen blev 123 mio. kr., og EBIT-resultatet blev 32 mio. kr.

I tredje kvartal var denne division påvirket negativt med 2 mio. kr.

FASTHOLDER FORVENTNINGER

Royal Unibrew fastholder prognoserne for 2017.

Bryggeriet venter i år en omsætning på 6250 til 6350 mio. kr., et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på mellem 1320 og 1370 mio. kr., mens EBIT-resultatet ventes at blive 1030 til 1080 mio. kr.

aaa

Forventningerne blev senest justeret i halvårsregnskabet i august.

Analytikerne venter til sammenligning en omsætning på 6,7 mia. kr., et EBITDA-overskud på 1420 mio. kr. og et EBIT på 1120 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

Royal Unibrew realiserede i 2016 en omsætning på 6340 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) på 1306 mio. kr. Driftsresultatet (EBIT) blev 1001 mio. kr.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen