Berlingske Business
17:44Business Live vender tilbage tirsdag

To Øl-iværksættere slukker tørsten kloden rundt

Tore Gynther og Tobias Emil Jensen fra To Øl
Tore Gynther og Tobias Emil Jensen fra To Øl Foto:

Med høje ratings blandt ølentusiaster og international anerkendelse er der for alvor kommet skub i mikrobryggeriet To Øl.

De to lærlinge af ølkongen, Mikkeller, Tore Gynther og Tobias Emil Jensen, har overvældende succes med deres fem år gamle mikrobryggeri, To Øl.

To Øl startede med kommerciel ølbrygning i 2010. Året efter etablerede de anpartstselskab med 100.000 kr. på kontoen, og det har båret frugt. Alle tjente penge er geninvesteret i produktudviklling, nye bryg og samarbejder og sidste år voksede omsætningen med hele 80 pct., mens bundlinjen steg med 66 pct. til fire mio. kr., så egenkapitalen nu har rundet de 8 mio. kr.

Mikkel Borg Bjergsø - manden bag Mikkeller

Tore Gynther forklarer fremgangen med en støt stigende efterspørgsel og international anerkendelse.

»Vi har ligget på listen over verdens 100 bedste bryggerier i verden i flere år i træk og blev sidste år udnævnt til verdens 9. bedste bryggeri på ratebeer.com,« lyder en del af hans forklaring.

fadøl

To Øl har endvidere sidste år vundet det svenske Systembolagets øl-konkurrence, Tender, hvilket har udløst en ordre på 150.000 liter til det svenske marked. Sidste år var den samlede produktion på 800.000 liter

»Det er ikke bare i Norden og USA, at craft beer populariteten vinder frem. Vi bliver kontaktet af alt fra Gibraltar, over Sydafrika til Korea, der ønsker at importere vores øl,« oplyser Tore Gynther.

ol

Mikrobryggeriet oplyser således, at det eksporterer til 40 lande på verdensplan, og mere end 90 pct. af To Øls produktion går til udlandet.

To Øl driver også udskænkningssteder. Blandt andet sammen med Danmarks ukronede ølkonge, Mikkel Borg Bjergsø, der under navnet Mikkeller er kendt videnom blandt klodens ølentusiaster. Det var da også Mikkel Borg Bjergsø, som i sin tid lærte de To Øl-drenge at brygge, da han underviste de to daværende gymnasiedrenge i fysik og matematik.

05BUSSTAUNING-6-161314.jpg

To  Øl åbnede i maj brygpubben BRUS på Nørrebro i København med eet bryggeri, bar, butik og restaurant.

0 Kommentarer

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension</p>
Sponseret

Aktiemarkederne ligger historisk set forholdsvis højt. Det afspejler, at det går rigtig godt i den underliggende økonomi, forklarer investeringsdirektør.Arbejdsløsheden er rekordlav i både Japan og US...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen