Berlingske Business
07:18Det skal investorerne holde øje med i dag

Salget af svinekød daler

Hakkekød i køledisken i Superbrugsen pakket i vakuumpakkede em
Foto:

Selvom svin gennem århundreder har været en grundpille i det danske køkken, vælger danskerne i stigende grad svinekød fra.

Selvom svin gennem århundreder har været en grundpille i det danske køkken, vælger danskerne i stigende grad svinekød fra. Det skriver Søndagsavisen.

Fra andet kvartal i 2011 til andet kvartal i 2016 er vores forbrug af fersk svinekød faldet med 157 gram om måneden pr. person, viser en opgørelse fra GFK Consumerscan og Landbrug og Fødevarer, som Søndagsavisen har fået indsigt i.

”Det er i høj grad udtryk for, at vi spiser flere udenlandske retter, hvor svinekød ikke spiller samme fremtrædende rolle,” siger Jon Fuglsang, Madsociolog på Professionshøjskolen Metropol, og peger også på MRSA-debatten og politiske diskussioner om svinekød i børneinstitutioner som faktorer, der kan have påvirket salget.

Det i sær de unge, der har vendt ryggen til svinekød. I Landbrug og Fødevarer er man så bekymret over udviklingen, at man har lanceret en kampagne, som skal få unge til at spise mere svinekød.

”Det handler om at fremtidssikre svinekød, så de unge ikke bliver ved med at servere kylling i det nuværende omfang resten af livet. Det ville være trist,” siger Mette Gammicchia, afdelingsleder i Landbrug og Fødevarer.

Det er netop kylling, som vinder frem på svinekødets bekostning, viser analysen fra GFK Consumerscan. I takt med at salget af svinekød er dalet, er salget af kylling steget.

”Det er nemt at tilberede, det er blevet så billigt, at det kan konkurrere det med svinekød, og mange forbinder kylling med sundhed,” forklarer Jon Fuglsang.

Det er dog tvivlsomt, at kylling nogensinde helt overhaler svinekødets position i Danmark, mener madhistoriker Else-Marie Boyhus.

”Svin har altid været en dominerende del af dansk husholdning, så jeg har svært ved at se det for mig. Kylling på bordet juleaften? Det kan jeg ikke se for mig,” siger hun.

Hver dansker spiste i andet kvartal af 2016 1,87 kg. svinekød mod 2,28 kg. svinekød i andet kvartal af 2011.

0 Kommentarer

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Sponseret

Efter et meget langt opsving på aktiemarkederne kan man næppe forvente, at den høje indtjening i de børsnoterede selskaber bliver ved med at fortsætte. Priserne på aktier er nu så høje, at de er på ni...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen