Berlingske Business
18:13Amsterdam vinder lodtrækning om EUs lægemiddelagentur

Restaurantkæde vil erobre København med petanque og Moule Frites

dadawa
Overskrift
Den svenske restaurantkæde Boulebar kommer til Danmark. Stedet leverer fransk mad og petanque på tilstødende baner. Målet er stor millionomsætning, Den danske chef Kasper Miller har vundet petanque DM 23 gange og er blevet nummer ni til VM for år tilbage. Han er fotograferet på Boulebar i Malmø, torsdag den 19. maj 2016. Foto:
Overskrift
Den svenske restaurantkæde Boulebar kommer til Danmark. Stedet leverer fransk mad og petanque på tilstødende baner. Målet er stor millionomsætning, Den danske chef Kasper Miller har vundet petanque DM 23 gange og er blevet nummer ni til VM for år tilbage. Han er fotograferet på Boulebar i Malmø, torsdag den 19. maj 2016. Foto:
Overskrift
Den svenske restaurantkæde Boulebar kommer til Danmark. Stedet leverer fransk mad og petanque på tilstødende baner. Målet er stor millionomsætning, Den danske chef Kasper Miller har vundet petanque DM 23 gange og er blevet nummer ni til VM for år tilbage. Han er fotograferet på Boulebar i Malmø, torsdag den 19. maj 2016. Foto:

Svensk restaurantkæde med dansk frontfigur slår dørene op i Danmark til efteråret. Varen er fransk mad, men det er petanque, der skal lokke kunder til i alle aldre. Firmaet vil ansætte op mod 40 mand.

Det er nok de færreste danskere, der kan kaldes eksperter i petanque. Bevares, spillet med de stribede, tunge kugler har en del af os prøvet kræfter med på en solbeskinnet campingplads i Sydfrankrig, hvor et verbalt slagsmål om reglerne akkompagneres af et glas pastis.

Og det er så det. Derfor kan det synes urealistisk, at danskerne skulle stå i kø for at spille det, nogen vil fristes til at slå hen som en slags sofistikeret bowling.

26BUSNormal_1.jpg


Helt modsat føler Kasper Miller for det franske spil. Han har været den niende bedste i verden til petanque. Danske mesterskaber har sjællænderen erobret 23 gange. Og nu har Kasper Miller kastet titlen som IT-chef i Kammeradvokaten fra sig og har grebet kuglerne, som styrmand for svenske Boulebar, der åbner i København til efteråret.

På et 1.400 kvadratmeter stort lokale i bygningerne hos det gamle Daells Varehus på Nørregade, indretter Boulebar en park med petanquebaner og en fransk restaurant. Stilen er knap så kærlig som Paris, men mere rustik og rå baggårdsagtig med den franske millionby Marseille som forbillede, forklarer Kasper Miller.

23BUSBurgerkrig-HWY55.jpg

Stedet bliver i to-plan og kommer til at rumme 14 baner. De to bliver »åbne« for alle, hvor der efter håbet vil være gæster, der uden at kende hinanden dyster i det franske kuglespil.

Artiklen fortsætter under billedet
Billede
Den svenske restaurantkæde Boulebar kommer til Danmark. Stedet leverer fransk mad og petanque på tilstødende baner. Målet er stor millionomsætning, Den danske chef Kasper Miller har vundet petanque DM 23 gange og er blevet nummer ni til VM for år tilbage. Han er fotograferet på Boulebar i Malmø. Foto : Ida Marie Odgaard

Sammen med to barer og en restaurant med plads til 150 spisende gæster bliver der også serveret mad i et åbent køkken, hvor der serveres retter i et alternativ til den klassiske á la carte menu.

»Det bliver ikke michelin-gastronomi, men heller ikke cafeteria. Det bliver gode, gedigne franske klassikere, men i første omgang handler det om petanque og ikke maden,« siger Kasper Miller

Selv om projektet ved første øjekast for nogen kan synes urealistisk, regner Kasper Miller med, at det bliver en succes. Stedet skal omsætte for millioner og nøglen til sucess bliver at ramme markedet »perfekt«, som han udtrykker det.

bill gårdbutik

Vilde ambitioner

I efteråret 2017 er forhåbningen at omsætningen skal være i omegen af 30 millioner kroner.  Opskriften på at nå dertil, bliver blandt andet hentet fra erfaringer fra Sverige, hvor Boulebar har seks restauranter og ca. 200 ansatte. Håbet i Danmark er at ansætte op mod 40 mand.

Alene i Malmø havde Boulebar over 95.000 gæster sidste år.

Mellem 70 og 80 procent af kunderne i den atypiske restaurant skal ifølge Kasper Miller hentes fra forudbestilte arrangementer som firmafester og andre pre-bookede arrangementer. Selv om det godt kan lede tankerne hen på bowling og ribs afviser Kasper Miller, at petanque-konceptet blot er førnævnte erstattet med jernkugler og Moules frites.

»Vi skal på alle måder adskille os fra bowling. Det skal være langt mere sofistikeret og lokke et bredere segment til - altså både de hippe Vesterbro-typer og advokatpartnere i jakkesæt,« siger han og afviser, at det bliver for nørdet, når der er tale om petanque, som færre kender end klassikerne minigolf og bowling.

»Den stemning, vi skaber, skal være så sofistikeret, at det ikke bliver nørdet,« siger Kasper Miller.
Hjælpeinstruktører og miniturneringer skal sikre, at ingen føler, at de farer vild i det nye koncept. Petanque-konceptet slår dørene op i september, men allerede nu har kæden tyvstartet på madmarkedet i Kødbyen, hvor der i weekenden gives smagsprøver på petanque og mad i skøn forening.

Endnu ingen penge
Kasper Miller, som også har en fortid som head of IT-services i revisionshuset KPMG, har endnu ikke selv smidt penge i projektet, men han forklarer, at det har været et stort sats at forlade sin stilling for at prøve som iværksætter.

»Det har været en meget speciel oplevelse, fordi det er noget helt andet end at være i en etableret virksomhed. Men partnerne hos Kammeradvokaten har haft fuld forståelse for, at man bare må prøve selv, når man kan mærke, at det er det rigtige projekt,« siger han.

Selv stiftede den 38-årige første gang bekendtskab med Boulebar i for omkring ti år siden i Stockholm.
»Det her må vi også have i Danmark, tænkte jeg,« siger Kasper Miller, og siden har drømmen langsomt groet i takt med flere og flere besøg på Boulebar primært i Malmø. Første date med hans kæreste foregik forøvrigt også på Boulebar for to år siden.

Det svenske petanque-koncept har åbnet for bestilling af bord og/eller baner til efteråret på Boulebar.

 

 

0 Kommentarer

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen