Berlingske Business

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Harboes Bryggeri A/S præsenter
41 bryggerier i Danmark sælger økologisk øl. De største på markedet for økologisk øl er Carlsberg, Royal Unibrew, Ørbæk Bryggeri og Thisted Bryghus. Mads Claus Rasmussen/arkiv/Ritzau Scanpix

Det er ekstra besværligt at lave økologisk øl, men efterspørgslen stiger, og udvalget er firedoblet på fem år.

Hvis man har en forkærlighed for økologi og samtidig er glad for læskende humle, er det de seneste år blevet langt mere interessant at være øldrikker.

Antallet af nye danske økologiske øl på markedet er således steget kraftigt. Bryggerierne lancerede sidste år 169 nye økologiske øl. For fem år siden kunne forbrugerne til sammenligning vælge mellem 44 nye økologiske varianter.

Det fremgår af en analyse, der er lavet af Beerticker for Bryggeriforeningen.

Faktisk er det mere besværligt at brygge økologisk øl end konventionel. Men forbrugerne vil have økologi, så det får de, fortæller Bryggeriforeningens kommunikationschef, Louis Illum Honoré.

»Forbrugerne efterspørger generelt økologiske produkter i stadigt stigende omfang, så det er klart, at der har været et pres. Der efterspørges økologisk øl. Det er en udfordring, som bryggerierne har valgt at tage op, og de er nu i stand til at producere økologisk øl, som smager rigtig godt.«

»Der findes ikke så meget økologisk humle, og der findes ikke så mange forskellige økologiske sorter. Det gør det vanskeligere at producere økologisk øl,« siger Louis Illum Honoré.

Salget af økologisk øl blev næsten tredoblet fra 2014 til 2017 herhjemme, viser tal fra Danmarks Statistik. Der blev solgt for 45 millioner kroner i 2014 og for 123 millioner kroner tre år senere.

Man kan ifølge Bryggeriforeningen ikke sige, at økologisk øl er af højere kvalitet end konventionel øl, eller at den ene type øl smager bedre end den anden.

»Det vil selvfølgelig være op til den enkelte forbruger at vurdere det. Den økologiske øl smager anderledes end den ikkeøkologiske.«

»Men man kan ikke sige, at den økologiske øl smager mere bittert, blomsterrigt eller rent. Det kommer an på hvilken humle, maltbyg og gær, der er brugt, og hvordan bryggeren har produceret øllen,« siger Louis Illum Honoré.

Der var sidste år 41 bryggerier i Danmark, der solgte økologisk øl. 12 af dem satser udelukkende på den økologiske humle.

Den første danske økologiske øl blev lanceret i 1995 af Thisted Bryghus.

De største producenter på markedet for økologisk øl er i dag Carlsberg, Royal Unibrew, Ørbæk Bryggeri og Thisted Bryghus.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen