Berlingske Business
17:07Genmab blev den store taber i dag igen

Noma åbner udendørs restaurant i Mexico

Noma
Fra venstre; Rosio Sanchez og René Redzepi

Med den verdensberømte køkkenchef René Redzepi i spidsen åbner Noma til april en midlertidig restaurant i kystbyen Tulum ved Det Caribiske Hav i Mexico.

Den verdensberømte danske restaurant Noma med René Redzepi i spidsen har tidligere sendt sit team af kokke, tjenere og opvaskere til Japan og Australien for at åbne såkaldte pop-up restauranter for en kort periode.

Til foråret åbner en udendørs restaurant - Noma Mexico - i mexicanske Tulum på halvøen Yucatan ved Det Caribiske Hav. Fra den 12. april til den 28. maj vil Redzepi med sit team, herunder tidligere souschef på Noma i København, Rosio Sanchez, som har mexicanske rødder, være i kystbyen.

Kasi

Den udendørs restaurant vil være tæt omsluttet af junglen. Klimaet er varmt, fugtigt og uforudsigeligt.

»Det bliver vildt som det mexicanske selskab, når vi deler vores fortolkning af smagene fra et af de smukkeste lande, vi kender,« siger René Redzepi og Rosio Sanchez.

Menuen kommer inklusiv skat, service, drikkevarer, vand, te og kaffe til at koste 750 dollar eller 5.250 kr. Der bliver åbnet for reservationer på Noma Mexico på tirsdag den 6. december via Nomas hjemmeside noma.dk/mexico.

Da Noma åbnede i Tokyo i Japan 2015, var der en venteliste på 60.000 til de fire uger, hvor restauranten havde åbent. I Sydney i Australien samme år var der også en overvældende efterspørgsel efter plads på den midlertidige restaurant. Der var udsolgt i løbet af få minutter.

Noma er verdens femtebedste restaurant

Den 38-årige René Redzepi har sammen med en lille gruppe, herunder den 31-årige Rosio Sanchez, der har været Nomas chefbager, rejst rundt i Mexico i seks måneder for at finde inspiration til menuen på Noma Mexico. René Redzepi har i øvrigt årligt holdt ferie i landet sammen med sin hustru og børn.

»Vi har været ude for at forstå de lokale fisk og skaldyr, for at smage nogle af de uendeligt mange udgaver af mole og generelt finde inspiration i den omfangsrige og vidunderlige kultur, som Mexico er,« siger de René Redzepi og Rosio Sanchez.

Mole er en tyktflydende mexicansk chilisauce, der er fyldig og ofte ret stærk.

Den høje pris, 5.250 kr. pr. kuvert på Noma Mexico skal sikre, at udgifterne til rejse, indkvartering og lønomkostninger det 90-personers personale fra Noma i København kan betales, siger René Redzepi til New York Times.

Noma er verdens femtebedste restaurant

Den verdensberømte kok, René Redzepi, som New York Times fødevareskribent Jeff Gordinier tidligere har karakteriseret som godfather for det nye nordiske køkken, har i en årrække drevet Noma i det grønlandske-islandske-færøske kulturcenter, Nordatlantens Brygge, for enden af Strandgade. Restauranten lukker i februar og genåbner med et nyt koncept på en ny adresse på det gamle industriområde på Refshalevej på Refshaleøen senere i 2017.

0 Kommentarer

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Sponseret

Efter et meget langt opsving på aktiemarkederne kan man næppe forvente, at den høje indtjening i de børsnoterede selskaber bliver ved med at fortsætte. Priserne på aktier er nu så høje, at de er på ni...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen