Berlingske Business

IT-koks koster Scandinavian Tobacco stor nedjustering

Rolig røg fra Scandinavian Tobaccos første regnskab
Foto:

Scandinavian Tobacco nedjusterer forventningerne til hele året ganske markant.

Scandinavian Tobacco leverede et resultat for første kvartal, der viste markant tilbagegang i såvel resultater som omsætning i forhold til samme periode i 2016. Samtidig nedjusterede selskabet forventningerne til hele året, da it-problemer blandt andet ventes at påvirke selskabet længere end tidligere forudset.


Regnskabet blev udsendt sent onsdag aften. Regnskabet var ellers planlagt til at blive præsenteret torsdag.

Omsætningen faldt i kvartalet organisk med 9,5 pct. til 1379 mio. kr. og det rapporterede driftsoverskud (EBITDA) faldt til 201 mio. kr. fra 266 mio. kr. Nettooverskuddet blev reduceret til 75 mio. kr. fra 138 mio. kr.

Rolig røg fra Scandinavian Tobaccos første regnskab


Resultatet er negativt påvirket af Cigars Internationals implementering af ny it-infrastruktur, herunder ERP- og lagerstyringssystemer.


- På grund af implementeringen kunne Cigars International ikke iværksætte kampagner og salgstiltag over for eksisterende og nye kunder samt fakturerings-, kundeservice- og lagerstyringsfunktioner og fik dermed negativ indvirkning på nettoomsætningen, forklarer selskabet og fremhæver, at kategorien håndrullede cigarer havde negativ organisk vækst på 8,6 pct. Kategorien maskinfremstillede cigarer oplevede negativ organisk vækst på 12,5 pct.


Omsætningen inden for maskinfremstillede cigarer blev påvirket af det fortsatte fald i det samlede marked samt af specifikke problemer i form af voksende konkurrence i Canada og udsving i varelagre i Frankrig.

Topchef Henrik Brandt, Royal Unibrew


- Den organiske vækst inden for kategorierne pibetobak og finskåren tobak var negativ med henholdsvis 6,4 pct. og 18,4 pct., mens kategorien "Øvrige" oplevede positiv organisk vækst på 3,4 pct., forklares det videre.


FORVENTNING BANKES NED

Scandinavian Tobacco nedjusterer forventningerne til hele året ganske markant.


STG venter nu moderat negativ vækst i omsætningen mod en tidligere ventet flad organisk omsætning. Derudover ventes der nu en negativ vækst i det justerede driftsresultat (EBITDA) på 4-8 pct. mod tidligere ventet en positiv vækst på 1-3 pct.

SCANDINAVIAN TOBACCO GROUP - 2

STG har tidligere meldt ud, at implementeringen af ny it-infrastruktur i Cigars International har påvirket selskabets internet- og katalogbaserede detailsalgsforretnings mulighed for at ekspedere ordrer og gennemføre kampagner og salgsfremstød over for kunderne.

Og de problemer er fortsat i længere tid end forventet.


- Vi ventede, at dette ville være løst nu, men må konstatere, at forretningen er yderligere påvirket i andet kvartal og først ventes normaliseret hen over tredje kvartal, skriver STG, der yderligere påpeger, at selskabet ikke fik den ventede fremgang i maskinfremstillede cigarer i april 2017.


Det er også med til at begrunde nedjusteringen.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen