Berlingske Business

Hjælp på vej til gældsplagede landmænd

landbrug
Foto:

Med en ny hjælpepakke vil regeringen gøre det lettere for både institutionelle investorer og medarbejdere at skyde penge i landbruget, og lade Landbrugets investeringsbank stille garantier for banker, der låner penge til landmænd.

Tre ministerier står klar med en hjælpepakke på 34 initiativer, der skal hjælpe plagede landmænd.

Blandt de mest markante er en stribe tiltag, som skal løsne den kreditklemme, der bremser udvikling af sektoren.

Berlingske Business er i besiddelse af indholdet i den hjælpepakke, som præsenteres mandag formiddag af hele tre ministerier, nemlig Miljøministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet samt Fødevareministeriet.

Mejeri


Et af hovedformålene med hjælpepakken er at tiltrække nye investorer til landbruget. Derfor ændres den nuværende landbrugslov for at fjerne de barrierer, der blandt andet forbryder institutionelle investorer at få bestemmende indflydelse over landbrugsejendomme.

»De nuværende bestemmelser i Landbrugsloven gør det vanskeligt for landbruget at tiltrække eksterne investorer. En afvikling af landbrugslovens ejerskabsrestriktioner vil medvirke til at tiltrække nye investorer, som eksempelvis pensionskasser og investeringsfonde, og dermed imødekomme nogle af de finansielle udfordringer, der hæmmer udviklingen i erhvervet,« skriver regeringen, som med initiativet håber at kunne introducere nye ejerformer, øge investeringslysten og tilføre landbruget forretningsmæssig know how.

Mens investor-initiativet vil have en vis opstartsfase, håber regeringen at kunne skabe en umiddelbar effekt på landbrugets finansieringsknibe ved at lade Landbrugets FinansieringsBank (LFB) stille garantier til pengeinstitutter, der yder lån til landbruget.

Derudover giver regeringen LBF's mulighed for selv at yde lån på lempeligere vilkår end tidligere.

»LFB vil fremover ligeledes kunne yde garantier til pengeinstitutter, der låner ud til landbruget, ligesom LFB selv får mulighed for at tilbyde lån til landbruget med en mere attraktiv afdragsprofil end hidtil,« skriver regeringen.

Også medarbejderne får større mulighed for at gøre en forskel for de landbrugs- og fødevarevirksomheder, hvor de er ansat. Med den nye hjælpepakke vil regeringen tillade, at medarbejderne kan indskyde lønmidler i et selskab, og lade det selskab investere i vækst og arbejdspladser. Medarbejderne kan i den sammenhæng udskyde  betalingen af indkomstskat til der udbetales midler fra selskabet.

Medarbejdernes mulighed for at skyde deres løn ind i virksomheden er foreløbig en forsøgsordning, der løber i tre år.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen