Berlingske Business

Har du lyst til en mælkedrik med brus?

Funny young woman mustache from yogurt (milk, mustache). Dairy products concept
MODELFOTO: Dette er ikke et Arla-produkt. Foto:

»Hvad har Arla gang i?« Det vil nogle danske forbrugere nok spørge, når de hører, at mejeriselskabet er på vej med en mælke- og frugtdrik med brus. Den skal være et alternativ til Coca-Cola.

For en dansker lyder det ikke umiddelbart som en god kombination at indtage derhjemme, på en café eller i et fitness-center. En mælke- og frugtdrik med brus.

Men det er noget af det Arla Foods satser på kan blive et nyt hit på markeder rundt om i verden. Med sine nye mælkebaserede alternativer til sodavand ønsker mejerikæmpen Arla med hovedsæde i Aarhus i al ubeskedenhed at få en ikke ubetydelig del af sodavandsmarkedet.

Planen er at gøre den nye mælke- og frugtdrik med brus og andre mælkebaserede drikkeprodukter til alternativer til bl.a. verdens bedst sælgende læskedrik, Coca-Cola, fra drikkevaregiganten Coca-Cola Company med hovedsæde i Atlanta i USA.

Arla

De nye Arla-produkter, som indgår i selskabets innovationsplaner, er lige fra en mælke- og frugtdrik med brus til en mælke- og tedrik og en proteinrig energidrik.

»Vi forventer, at de nye produkter begynder at komme på tre markeder i løbet af næste år. Vi har valgt at teste distribution, salg og markedsføring af de nye drikkevarer på markederne i Storbritannien, De Forenede Arabiske Emirater og Singapore,« siger Executive Vice President Hanne Søndergaard, der er koncerndirektør for global marketing og innovation i Arla.

Med tiltagene har Arla en ambition om at tredoble den del af omsætningen for drikke, der ligger uden for markedet for almindelig hvid mælk. Et af målene i Arlas koncernstrategi, »Good Growth 2020«, er at sælge nye typer af mælkebaserede drikkevarer for mere end fem milliarder kr. i 2020.

»På verdensplan er mælkebaserede drikke et stort marked. Specielt i Asien og Mellem er det et attraktivt kæmpemarked. Vores forbrugere efterspørger sundere produkter, der er god ernæring i. Og drikkevaremarkedet er det af de markeder, hvor vi kan byde på sundere produkter end f.eks. cola og anden sodavand,« siger direktør Hanne Søndergaard.

Arla

Globalt bliver der solgt mælkebaserede drikkevarer for 745 milliarder kr. i detailbutikkerne, og det svarer til størrelsen af det globale marked for almindelig hvid mælk. Men salget af mælkebaserede drikke vokser meget hurtigt, især uden for Europa.

»Nu tager vi en mere strategisk tilgang til de drikkevarer, som ligger uden for almindelig hvid mælk og bygger brands på dette område. Dermed udvider vi Arlas spillerum for flydende mælkeprodukter til det dobbelte. Det skaber vigtige vækstmuligheder og mere værdi for andelshaverne,« siger koncerndirektør for global marketing og innovation i Arla, Executive Vice President Hanne Søndergaard.

Arlas mål i 2020 er at være den førende leverandør af mælkebaserede drikkevarer i Nordeuropa og én af de førende leverandører i Asien, Mellemøsten og Nordafrika.

Selskabet vil næste år teste distribution, salg og markedsføring af de drikke i Storbritannien, De Forenede Arabiske Emirater og Singapore.

Arla årsregnskab fremlægges

Hanne Søndergaard siger, at Arla arbejder med, at de nye produkter, blandt andet den med brus, får længere holdbarhed end de eksisterende mælkebaserede drikke som bl.a. Cocio, Mathilde chokolademælk, drikkeskyr og proteinmælk.

»Arlas nye produkter skal være nemmere for forbrugerne at købe. De skal selvfølgelig sælges i detailhandlen. Men vi vil også gerne ud med produkterne på cafeer og i fitness-centre, hvor vi ikke er i dag med vore mælkebaserede produkter,« tilføjer direktøren.

Da det gik galt

Det er ikke alle lanceringer af produkter, der bliver et hit på markedet. I 1992 igangsatte Arla, dengang MD Foods, en stor og ambitiøs kampagne med et nyt produkt Cowey.

På  fodboldlandsholdets trøjer og i tv og aviser prøvede koncernen at sælge ideen om at kombinere mælk og appelsinjuice i én og samme drik.

Artiklen fortsætter under billedet
LANDSHOLDET ANNO 1993
Landsholdet anno 1993 med Cowey på brystet. Danskerne vendte desværre tommelfingrene nedad og Cowey blev en fiasko. I 1996 fjernede mejerikoncernen produktet fra markedet efter meget svigtende salgstal. Foto : NORDFOTO

Danskerne vendte tommelfingrene nedad. Cowey blev en fiasko. I 1996 fjernede mejerikoncernen produktet fra markedet efter meget svigtende salgstal.

»Inden for drikkevareområdet har vi tidligere haft mange projekter. Det nye er, at forbrugerne er der og meget mere end tidligere efterspørger nye produkter. Vi er snart klar med sundere alternativer til bl.a. Coca-Cola og diverse vandprodukter,« siger Hanne Søndergaard.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen