Berlingske Business

Han er Thise Mejeris kulturbærerminister

19BUSMogesn-Poulsen-Thiese-.jpg
En ukuelig idealist. 68-hippien Mogens Poulsen har været med til at gøre Thise Mejeri til en millionforretning. PR-foto

Mogens Poulsen har været salgsdirektør i Thise Mejeri i 20 år. På hans rejse fra 68-oprøret i København til Limfjorden har han været drevet af et sæt livsværdier, der har overlevet mødet med forretningsverdenen.

I februar 2012 blev Thises nye ost, Ravost, præsenteret for en skare på beværtningen »De Røde Barakker« i Thyborøn. Osten blev kørt ind foran tilskuerne i en mælkekasse på laddet af en Puch Maxi. Introduktionen fra Thise Mejeris daværende salgschef Mogens Poulsen lød:

»Lad kun den franske Beaujolais Primeur blive kørt til Danmark i røde Ferrarier. En Thyborøn Ravost fortjener det bedste, nemlig at blive fragtet til De Røde Barakker på bagagebæreren af en Puch Maxi.«

Sådan lyder historien om Thise Mejeris karismatiske salgsdirektør i Mejerimagasinet, der udgives af Landbrug & Fødevarer, fra maj i år.

Artiklen fortsætter under billedet
1
Mogens Poulsen i 2012, hvor han præsenterer Thises nye ost »Ravost«. Osten bliver kørt ind på en Puch Maxi.

Påfundet er et typisk udtryk for »Mogenshumor«, fortæller Thises administrerende direktør Poul Pedersen til Berlingske. I 20 år har han arbejdet side om side med manden, der stoppede som salgsdirektør i april, men nu er konsulent og nyudnævt »kulturbærerminister« i mejeriet.

Det er ikke tilfældigt, at Mogens Poulsen nu bliver mejeriets kulturbærer. Thise har brug for Poulsens påmindelser om de værdier, mejeriet er grundlagt på.

For Mogens Poulsen har været med til at skrive historien om andelsmejeriet på halvøen ­Salling ved Limfjorden. Sammen har Pedersen og Poulsen forvandlet økologisk ideologi og andels­tankegang til en profitabel forretning. I 2015 havde Thise Mejeri en omsætning på 915 mio. kr. og et sandt guldæg i mejeriets samarbejde med Coop.

Artiklen fortsætter under billedet
3
Thises makkerpar Poulsen og Pedersen skåler i yoghurtdrikken Get Up! i 2004. Drikken skulle angiveligt indeholde viagra. Foto : Thise Mejeri

18BUSThiese-Mejeri-165216.jpg

Ukuelig idealist

Mogens Poulsen har taget turen fra en opvækst på Amager med rockmusikerdrømme i teenageårene til aldrig færdiggjorte psykologistudier i København, hvor han studerede til tonerne af 68-oprøret med lige dele fest og venstreorienterede idealer, mod eget landbrug på Mors og slutteligt til rollen som salgsdirektør på Thise Mejeri.

Artiklen fortsætter under billedet
1
På Amager står Mogens Poulsen (i midten) sammen med sit band »The Sullivans«, der vandt Amagermesterskabet i rockmusik i 1965. Foto : Privatfoto

Hele vejen er hans idealistiske, venstreorienterede ideer forblevet intakte trods mødet med forretningsverdenens profitorienterede logikker, fortæller Irmas tidligere administrerende direktør Alfred Josefsen, der har arbejdet sammen med Mogens Poulsen gennem Irmas partnerskab med Thise Mejeri. På sin vis kan man beskrive Mogens Poulsen som en »ener«, mener han.

»Mogens har en stor personlig integritet og holder fast på det, han tror på. Han lever efter et sæt livsværdier, og det gør, at man har lyst til at følge ham,« siger han.

Artiklen fortsætter under billedet
2
»Mogens har en stor personlig integritet og holder fast på det, han tror på. Han lever efter et sæt livsværdier, og det gør, at man har lyst til at følge ham,« siger Irmas tidligere direktør Alfred Josefsen. Her står han sammen med Mogens Poulsen i 2006. Foto : Scanpix/Steffen Ortmann

Den personlige integritet har hjulpet ham i en landbrugsverden, som traditionelt ikke har stemt til venstre, men på Venstre. Uagtet politiske uenigheder har Mogens Poulsen vundet både tilhængeres og modstanderes respekt gennem måden, han argumenterer og op­fører sig på. Lyttende og respektfuldt. Det fortæller Poul Pedersen.

pix: naturmælk

Lynafleder

På Thise Mejeri har de ikke en HR-afdeling, de har Mogens Poulsen. Han fungerer som »en lynafleder« for medarbejdernes frustrationer. Evnen til at lytte til andre mennesker er en af Mogens Poulsens meritter som salgsdirektør.

»Man har misforstået, hvad en salgsdirektør er. Det er ikke en kanonsælger, der skal nå nogle salgstal. Mogens snakker med mennesker i stedet for at handle med produkter,« siger Poul Pedersen.

Med Poul Pedersens ord er Mogens Poulsens hjerne »ikke trykket af alt for megen viden om mejeriteknologi«. Det gør ham i stand til at se muligheder frem for begrænsninger i en mejeristverden, hvor mange er specialister.

Artiklen fortsætter under billedet
4
Mogens Poulsen i selskab med hustruen Kirstine Riis Nielsen i 1972. Foto : Privatfoto

For Mogens Poulsen er drevet af ånden fra 68. Han vil udfordre og forandre. Som Thise siger det i et slogan:

»Sov lidt mindre, drøm lidt mere.«

Arla

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen