Berlingske Business

Firstfarms: Stigende omsætning og næsten fordoblet EBITDA

CHINA-PIGS/
/Arkiv/ - Svineproducenten Firstfarms fremkom med et stabilt regnskab for 2017. Foto:

Den børsnoterede landbrugsvirksomhed Firstfarms realiserede en omsætning på 190,7 mio. kr. og et driftsoverskud, EBITDA, på 43,7 mio. kr. i 2017. Dermed steg omsætning små 50 pct. og blev næsten fordoblet i forhold til 2016.

Det viser regnskabet for året.

Overskuddet før skat blev 5 mio. kr. mod et underskud på 12,5 mio. kr. i 2016.

Selskabet vurderer resultatet som acceptabelt og ventet.

»Resultatet skal ses i sammenhæng med de udfordringer tørken i Østeuropa har medført. Samtidig er svineprisen faldet ultimo 2017 og har dermed bevirket en negativ besætningsregulering uden, at det har påvirket resultat for 2017 væsentligt. Høstudbytterne har været som budgetteret på vinterafgrøderne, mens forårsafgrøderne generelt har lidt meget under tørken,« fremhæves det i regnskabet.

j4324jæ2lk1j4æ2l14jæ21lk4j

Firstfarms har i 2017 succesfuldt implementeret svineproduktion i forretningsmodellen, og selskabet har opnået en tilfredsstillende risikofordeling på mælk, svin og afgrødeproduktion, noterer selskabet.

Firstfarms har en solid jordportefølje på 6176 ha. Den samlede jordværdi er forsigtig vurderet i niveauet 195 mio. kr. mod en bogført værdi på 120 mio. kr., skriver selskabet.

Firstfarms venter i indeværende år et forbedret EBITDA og EBIT.

EBITDA ventes i niveauet 49-53 mio. kr. samt EBIT på 22-26 mio. kr.

»Indtjeningsmæssigt forventes 2018 at blive et stabilt år for mælke- og svineproduktion i EU, men dog udfordret på markedspriserne«, skriver selskabet, der også ser afgrødepriser på niveau med realiserede priser i 2017.

09BUSPix2-Peder-Tuborgh-143.jpg

Der vil i år blive arbejdet på en udvidelse af svineproduktionen. Markbruget ventes udvidet med et mindre areal.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen