Berlingske Business

DF ser gerne bedre kaloriemærkning af fastfood uden tvang

Delicious hamburger and fries
Foto:

Kaloriemærkning af fastfood skal ikke indføres ved lov, mener DF. Det skal være op til virksomhederne selv.

Forbrugerne spiser færre burgere og drikker mindre kaffe latte, hvis de ved, hvor mange kalorier der er i det, der ryger ned i maven.

Det viser en ny undersøgelse ifølge Politiken fra Kræftens Bekæmpelse, som sammen med Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og Forbrugerrådet Tænk opfordrer til at kaloriemærke fastfood.

Men kaloriemærkning skal ikke ske ved lov, lyder det fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt.

FILES-US-CHINA-RESTAURANTS-MARKETING-HONGKONG-SKOREA-MCDONALDS

- Det er en god idé at kaloriemærke det, man spiser. Jeg har for eksempel selv en McDonald's-app, hvor man kan se, hvad der er i de forskellige menuer.

- Jeg er ikke så sikker på, at det her er et områder, der skal lovgives på. Jeg synes, at det er noget, fastfoodkæderne burde gøre selv, og der er allerede mange, som gør det.

- Det skal måske bare gøres mere synligt, og det er noget, vi skal tage op med fødevarebranchen, når vi er i dialog med dem, siger Liselott Blixt.

Undersøgelsen er en gennemgang af 15 nyere undersøgelser af kaloriemærkning fra USA, Canada og Australien. Den omfatter i alt næsten 18.000 mennesker.

Ifølge organisationerne kan 100 sparede kilokalorier på et enkelt måltid på sigt være med til at forebygge, at man bliver overvægtig.

De har derfor udarbejdet et sæt anbefalinger til, hvordan fastfoodindustrien på en enkel måde kan indføre kaloriemærkning.

Anbefalingerne fra de fire organisationer gælder ikke små enkeltpizzeriaer, bagere og shawarmasteder, men alene de store konceptstyrede kæder.

Her bliver menuerne fastsat centralt efter nøjagtige opskrifter og anvisninger og er derfor nemme at næringsdeklarere.

Burger King

Seniorkonsulent Susanne Tøttenborg fra Kræftens Bekæmpelse mener, at kaloriemærkning på sigt vil gavne i forhold til en række sygdomme.

- Overvægt øger risikoen for forskellige kræfttyper, type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme, så på endnu længere sigt vil man også kunne se det på antallet af de sygdomme, siger hun.

Ifølge Susanne Tøttenborg er halvdelen af alle danskere i dag overvægtige. Blot ti ekstra kalorier dagligt kan betyde op til et halvt kilo mere på et år. De små mængder ekstra kalorier dagligt er det, der gør, at man tager lidt på hele tiden, fortæller hun.

Kaloriemærkning er et forkert tiltag, mener restaurationsbranchens organisation, Horesta.

/ritzau/

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen