Berlingske Business

Carlsberg tjente over tre milliarder i første halvår

Carlsberg
Carlsbergs gamle bryggeribygninger i Valby. Foto:

Bryggerigruppen Carlsberg får driftsoverskud på 3,45 milliarder kroner i første halvår. Det er en smule under forventningerne ifølge estimat fra Ritzau Finans.

Carlsberg fik i første halvår et driftsoverskud på 3,45 milliarder kroner ifølge en regnskabsmeddelelse fra bryggerigruppen onsdag morgen.

Resultatet er en smule lavere end analytikernes skøn. Ifølge Ritzau Finans var det forventet, at driftsoverskuddet ville ligge på 3,54 milliarder kroner.

Omsætningen i de seks måneder lå på 31,2 milliarder kroner - eller cirka en halv milliard kroner lavere end i samme periode året før.

Efter skat tjente Carlsberg 2,1 milliarder kroner i første halvdel af 2016.

Større fald i ølsalget i Asien end ventet

Carlsberg solgte i første halvår for færre kroner øl i Asien end ventet af analytikerne.

Omsætningen nåede i årets første seks måneder 7639 mio. kr. mod ventet 7833 mio. kr ifølge estimater, som analytikerne havde leveret til Ritzau Estimates. I de første seks måneder sidste år var omsætningen 7948 mio. kr.

- Vores volumen på det kinesiske marked faldt organisk med 8 pct., hvilket var en smule mere end ølmarkedet.

- Mens vi vandt markedsandele i de fleste af vores nøgleprovinser, havde vi volumenmæssig tilbagegang på omtrent 25 pct. i en række provinser grundet sidste års beslutning om at restrukturere Eastern Assets samt nedlukningen af flere bryggerier, skriver Carlsberg i onsdagens halvårsregnskab.

Resultatet af primær drift før særlige poster i regionen faldt skuffende en anelse til 1328 mio. kr. mod ventet 1363 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates. I samme periode i 2015 landede Carlsberg et resultat af primær drift før særlige poster på 1331 mio. kr. i Asien-regionen.

Salget af øl blev på 19,0 mio. hektoliter i regionen mod 19,8 mio. hektoliter i første halvår 2015.

Vesteuropas indtjening stiger trods fald i salget

Carlsberg solgte i årets første halvår lidt færre øl i bryggeriets modne og indtjenings- og omsætningsmæssigt klart største region - Vesteuropa. Nedgangen var dog præcis som ventet af analytikerne.

Resultatet af primær drift på disse breddegrader var dog en knivspids højere end ventet af analytikerne.

Omsætningen nåede 18.868 mio. kr., hvilket præcis matchede et estimat indsamlet af Ritzau Estimates blandt analytikerne. I første halvår 2015 var omsætningen 18.872 mio. kr.

Salget af øl blev på 24,2 mio. hektoliter mod 24,6 mio. hektoliter i samme halvår af 2015. På organisk basis faldt bryggeriets ølsalg 1 pct., men priserne steg 3 pct., skriver Carlsberg i regnskabet.

Resultatet af den primære drift i regionen blev på 2275 mio. kr. mod ventet 2256 mio. kr. I samme periode året før var driftsoverskuddet 2155 mio. kr. Det dækkede dermed over et løft i marginen på 0,7 pct.point til 12,1 pct.

Regionen dækker Vesteuropa, Skandinavien, Italien og Portugal men også Balkanlandene og Polen samt de tre baltiske lande Estland, Letland og Litauen.

Aktionæroverskud landede over forventning

Verdens fjerdestørste bryggeri, Carlsberg, nåede i første halvår i år et aktionærresultat - overskud efter skat og minoriteter - på 1867 mio. kr. mod en forventning om et overskud på 1500 mio. kr. ifølge estimater fra Ritzau Estimates - efter et overskud på 1793 mio. kr. i samme periode i 2015.

- Carlsberg-gruppen leverede gode resultater svarende til vores forventninger. Det er især værd at bemærke, at vi opnåede solid vækst både på top- og bundlinje samt en kraftig forbedring af vores pengestrømme. I lyset af den tilfredsstillende gennemførelse af vores planer indtil nu fastholder vi vores helårsforventning til organisk vækst i resultat af primær drift, siger Cees 't Hart.

Resultaterne blev opnået på baggrund af en omsætning, der for kvartalet blev 31.243 mio.kr. mod en forventning om 31.713 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates. I første halvår 2015 var omsætningen 32.402 mio. kr.

Overskuddet på den primære drift (EBIT) før særlige poster landede på 3448 mio. kr. mod ventet 3538 mio. kr. og et overskud på 3583 mio. kr. i første halvår sidste år.

Særlige poster udgjorde en indtægt 406 mio. kr. mod et ventet minus på 500 mio. kr. I første halvår sidste år udgjorde de særlige poster en udgift på 283 mio. kr. for halvåret.

Carlsbergs gæld er faldet til 28.290 mio. kr. fra 36.195 mio. kr. for et år siden.

Der er tilfredshed med regnskabet hos Carlsberg, skriver Cees 't Hart.

- Vi er tilfredse med fremdriften i vores topprioriteter for 2016, herunder realisering af Funding the Journey-fordelene og eksekvering af Sail ’22. Funding the Journey har opnået et godt momentum i hele organisationen, og Sail ’22-prioriteterne har fået positiv feedback fra vores medarbejdere på tværs af markeder og funktioner. Vi er nu i gang med at operationalisere strategien og udvikle konkrete handlingsplaner for 2017, siger topchfen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen