Berlingske Business

Arla strammer budgettet

Arla strammer budgettet - 1
Foto:

Mejerigiganten Arla er hårdt presset af den økonomiske krise. Det giver udslag i et stramt budget, et nyt, mere snævert fokus og hårde kår for mælkebønderne.

Arla må stramme livremmen kraftigt ind. Et presset mælkemarked og den økonomiske krise sætter sine spor hos mejerigiganten, der som en konsekvens har lagt et stramt budget for 2009.

Samtidig har Arlas bestyrelse besluttet at indsnævre mejerigigantens fokusområder.

”2009 bliver et svært år. Derfor skal vi nu koncentrere os om to ting: Vi skal forfølge den strategi, som vi har vedtaget og tror på. Samtidig skal vi styre omkostningerne og hente besparelser, hvor vi kan. Det er opskriften på at komme igennem nedgangstider,” siger administrerende direktør i Arla Foods Peder Tuborgh.

Hårdt for mælkebønderne
Konkret betyder den nye, strammere linje, at Arla som ventet sænker den såkaldte afnotering, det beløb mælkebønderne får udbetalt, per kilo mælk de leverer.

”Prismæssigt er vi tilbage til tiden før de store prisstigninger i sommeren 2007. Det er et enormt fald, men den alvorlige globale krise må ikke få Arla Foods til at miste fokus eller sætte udviklingen i stå, så vi skal udvikle os og øge lønsomheden under de vanskelige markedsforhold. Vi har et stærkt selskab og en stærk strategi, som kan bringe os sikkert videre,” siger administrerende direktør Peder Tuborgh om faldet i afnoteringen, der beløber sig til 31 øre per kilo mælk.

Det vil altså blive mælkebønderne der bliver hårdest ramt af den pressede situation hos Arla. Det erkender bestyrelsesformand Ove Møberg, der dog understreger at en lavere afnotering er nødvendigt hvis Arla skal klare sig gennem det kommende år.

”Sænkningen af Arlanoteringen er et meget voldsomt prisfald, som vil sætte mange andelshavere under økonomisk pres. Andelshaverne yder en stor indsats, og vi har et velfungerende mejeri, men alle rammes nu desværre af ydre faktorer, som det er meget svært at påvirke. Det er dybt beklageligt, men desværre har prissænkningen været uundgåelig,” siger bestyrelsesformand Ove Møberg.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen