Berlingske Business

Virksomhedsejere kan forsikre sig mod deres største frygt

sygdom
Overskrift
Alvorlig sygdom eller invaliditet kan blive skæbnesvangert for en selvstændig erhvervsdrivende
billede anders hestbech
Overskrift
Anders Hestbech, adm. direktør i Købstædernes Forsikring, er klar til at forsikre de selvstændige mod deres største frygt.

Knap otte ud af ti selvstændig erhvervsdrivende ser en høj risiko for at måtte lukke, hvis de bliver alvorligt syge eller invalide. Det vil Købstædernes Forsikring nu forsikre dem mod.

Alvorlig sygdom eller invaliditet kan blive skæbnesvangert for en selvstændig erhvervsdrivende og dennes forretning, og det er netop alvorlig sygdom og invaliditet, der er den største frygt hos de selvstændige.

Det viser en ny undersøgelse, som analysebureauet YouGov har foretaget for Købstædernes Forsikring. 67 procent af de 304 adspurgte svarer, at alvorlig sygdom eller invaliditet er deres største frygt, og 78 procent af dem siger, at der i høj eller meget høj grad vil være risiko for at måtte lukke virksomheden, hvis de skulle blive alvorligt syge eller invalide.

Praktik

Derfor står Købstædernes Forsikring nu klar med en syge- og driftstabsforsikring til de selvstændige.

»For alle virksomheder er det naturligt at forsikre sig mod tyveri og brand, men vores undersøgelse viser med al tydelighed, at de mange små virksomheder, som spiller en afgørende rolle for at sikre væksten i Danmark, lever med en stor frygt. Vi har derfor udviklet en forsikring, som imødekommer disse virksomheders behov,« siger Anders Hestbech, adm. direktør i Købstædernes Forsikring.

Det er allerede muligt at tegne en sygedriftstabsforsikring eksempelvis hos Codan, men ifølge Anders Hestbech er Købstædernes Forsikrings nye syge- og driftstabsforsikring den første af sin art.

penge

Han forklarer, at forskellen er, at hvor der i Codans tilfælde gives erstatning for det konstaterede tab, betaler Købstædernes Forsikring løbende en given sum, uanset hvor stort eller småt driftstabet bliver.

»Dermed slipper virksomhedsejeren for at skulle have fat i revisoren, der skal påvise nedgangen i omsætningen, og han behøver ikke at afvente at kunne opgøre tabet for at få en erstatningssum. Der udbetaler vi løbende måned,« siger Anders Hestbech.

asdfsd

Købstædernes Forsikring begynder med lanceringen af forsikringen over for de mange mindre virksomheder i oktober og november, og forsikringen vil også blive markedsført via det samarbejde, som forsikringsselskabet har med Sparekassen Sjælland og Danske Andelskassers Bank.

»I vores område, som dækker fra Middelfart i vest til Amager i øst, har vi rigtig mange ejerledede virksomheder som kunder. Som bank oplever vi jo med mellemrum, hvilke alvorlige økonomiske konsekvenser det kan have for f.eks. den lille håndværksmester, hvis han bliver syg. Nu har han en mulighed for at forsikre sig og dermed minimere risikoen for tab,« siger Lars Petersson, adm. direktør i Sparekassen Sjælland.

Også Jan Pedersen, adm. direktør i Danske Andelskassers Bank, ser frem til at kunne tilbyde syge- og driftstabsforsikringen til kunderne.

Biluheld

»Vores slogan er »Sammen kan vi mere«, og når vores kunder står over for noget, som de ikke har prøvet før, så hjælper vi dem. Jeg glæder mig til, at vi nu kan tilbyde de mindre virksomhedskunder i vores områder en forsikring, som dækker driften, hvis de bliver uarbejdsdygtige. Der er tale om en win-win-situation. Dels hjælper vi vores kunder med at sikre deres forretning, dels betyder forsikringen, at vi indirekte sikrer vores eget engagement,« siger Jan Pedersen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen