Berlingske Business

Vigtigt retsopgør mod Danske Bank udsat

BM
Danske Banks retsopgør mod den nødlidende andelsboligforening Bangsbohus er udsat, da Landsretten først skal tage stilling til, om skifteretten er inhabil i sagen. Foto:

Andelsboligforeningen Bangsbohus mener, at skifteretten er inhabil til at træffe afgørelse om, hvorvidt andelsboligforeninger kan få lov at gå konkurs. Det skal Landsretten nu tage stilling til, og dermed udskydes andelsopgøret mod Danske Bank.

Hvis skifteretten får lov til at afgøre sagen mellem Danske Bank og den nødlidende andelsboligforening Bangsbohus, der har begæret sig selv konkurs, er udfaldet givet på forhånd. Det mener andelsboligforeningens advokat, Finn Lynge Jepsen, og det har i dag udsat retssagen mod Danske Bank, inden den for alvor kom i gang.

Andelsboligforeningen Bangsbohus er som tidligere beskrevet i Berlingske Business i så store økonomiske problemer, at de ikke ser anden udvej end at begære sig selv konkurs. Men det vil Danske Bank ikke acceptere, da koncernen har givet andelsboligforeningen lån på omkring 170 mio. kr. og står til et tab på omkring 70 mio. kr., hvis Bangsbohus går konkurs.

26BUSBangsbohus.jpg


Sagen begyndte i dag i Sø- og Handelsretten i København, hvor advokat Finn Lynge Jepsen, inden sagen kom i gang, redegjorde for sin påstand om skifterettens inhabilitet. Han henviste blandt andet til tidligere udtalelser fra dommer Torben Kuld Hansen, chef for skifteretten, der ifølge Finn Lynge Jepsen antyder, at skifteretten ikke vil lade andelsboliger gå konkurs.

"Klostergården (andelsboligforening, red.) er sluppet igennem, men det er der ikke flere andelsboligforeninger, som gør, medmindre det er kreditors ønske," har Torben Kuld Hansen blandt andet tidligere udtalt til Jyllands-Posten.

Finn Lynge Jepsens begæring om at erklære skifteretten inhabil blev dog i første omgang afvist af dagens dommer, blandt andet med henvisning til, at Torben Kuld Hansen i en afgørelse op til denne retssag har slået fast, at skifteretten ikke er inhabil i denne type sager. Og den afgørelse blev ikke kæret af advokat Finn Lynge Jepsen.Dommerens afvisning blev dog straks påklaget med opsættende virkning af Finn Lynge Jepsen. Med andre ord ønsker andelsboligforeningens advokat at undlade at efterkomme afgørelsen ved at klage til en højere instans.

Det tog dommeren stilling til og kom frem til den afgørelse, at Landsretten nu må slå fast, om skifteretten er inhabil eller ej.

"Det er ikke rimeligt at blive ved med at have spørgsmålet om inhabilitet hængende over hovedet," sagde dommeren.

Hvis Landsretten ikke tager begæringen om inhabilitet til følge, kan retssagen begynde i Sø- og Handelsrettens skifteret med en dommer fra skifteretten. Hvis Landsretten tager begæringen om inhabilitet til følge, skal skifteretten beklædes af en person uden for skifteretten.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen