Berlingske Business

Vestager afviser hjælp til boligejere

Copenhagen Climate Finance Meeting
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) vil ikke gøre det nemmere for kommunerne at fastfryse eller nedsætte grundskylden i de kommende år, skriver hun i et svar til Berlingske Business. Foto:

Økonomi- og indenrigsministeren mener, at det er kommunerne selv, som skal betale for lavere grundskyld.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) vil ikke gøre det nemmere for kommunerne at fastfryse eller nedsætte grundskylden i de kommende år, skriver hun i et svar til Berlingske Business.

pix-grundskylden

Grundskylden stiger voldsomt i mange kommuner – især i hovedstadsområdet. Hvad er din holdning til denne udvikling?

»Der bør være sammenhæng mellem den grundskyld, man betaler, og den værdi, grunden har. Ejendomsskatteloven beskytter grundejerne mod store pludselige stigninger i grundskylden. Loven indeholder en begrænsning, som betyder, at grundejerne i hovedstadsområdet har fået væsentlige besparelser på grundskylden i de senere år. Det betyder, at de store værdistigninger, der har været på jord, er slået igennem på grundskylden med en vis forsinkelse.«På Frederiksberg vil grundskylden for en typisk gennemsnitsvilla stige til over 100.000 kr. årligt, når de aktuelle stigninger er indfaset. Et der OK med en så voldsom udvikling?»Grundskylden er en kommunal skat, som fastsættes af kommunalbestyrelsen. Hvis man lokalt synes, at grundskylden er for høj, kan man nedsætte den. Det har Brøndby, Hvidovre, Høje-Taastrup, Furesø, Greve, Solrød og Roskilde valgt at gøre for 2014. Det er sundt for vores demokrati, at kommunalpolitikerne skal stå til ansvar over for vælgerne. Også når det gælder grundskyldspromillen.«Men staten får hovedparten af de stigende indtægter fra grundskylden pga. modregningen af bloktilskud. Burde regeringen ikke skabe bedre økonomiske muligheder for, at kommunerne kan sænke grundskylds­promillen?

»Her må jeg henvise til mit tidligere svar.«Flere kommunalpolitikere mener, at regeringen bør fastfryse grundskylden. Hvad er din holdning til det?

»Det vil gøre det vanskeligt at fastholde en rimelig social balance og at gennemføre ønskede offentlige investeringer i f.eks. infrastruktur og forskning, som skal bidrage til private arbejdspladser. Derudover nedbryder forslaget princippet om, at der er sammenhæng mellem de faktiske grundværdier og den skat, der skal betales.


07BUSFrederiksberg-familie.jpg«Hvad synes du om, at grundskylden kan stige voldsomt, uanset om boligpriserne stiger eller ej?

»Grundskylden betales, fordi den generelt stigende efterspørgsel efter jord betyder, at den enkelte grundejer får en kapitalgevinst, alene ved at eje grunden,« siger ministeren.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen