Berlingske Business

Uden landbrug havde Jyske Bank ingen tab

Sven blomberg billede
Landbrugskunderne har det fortsat svært, og derfor må Jyske Bank fortsætte med at nedskrive på denne kundegruppe, siger Sven Blomberg, viceordførende direktør i Jyske Bank. Foto:

Jyske Bank havde kunnet indtægtsføre 45 mio. kr. på nedskrivningerne i tredje kvartals regnskab, hvis det ikke var for landbrugskunderne, der fortsat giver store problemer.

Lige siden finanskrisen har nedskrivninger været et af de helt store fokuspunkter, når Jyske Bank og de øvrige danske banker har fremlagt regnskaber kvartal for kvartal. Milliarder af kroner har banksektoren i løbet af årene nedskrevet på udlån til kunder med dårlig tilbagebetalingsevne, men nu ser billedet ud til at vende.

Landets tredjestørste bank, Jyske Bank, nedskrev i tredje kvartal 2014 398 mio. kr., mens banken i tredje kvartal i år blot nedskrev 30 mio. kr. Det viser bankens regnskab, der blev offentliggjort torsdag.

Kundernes betalingsevne er endda blevet forbedret i en sådan grad, at Jyske Bank kunne have indtægtsført 45 mio. kr. på posten, hvis det ikke var for landbrugskunderne, hvor det fortsat ser sort ud.

BM

»Landbruget har det svært. Vi har i dette kvartal lavet nedskrivninger på 75 mio. kr. på landbruget, og hvis det ikke var for de 75 mio. kr., så ville vi faktisk kunne indtægtsføre på vores nedskrivninger i kvartalet her,« siger Sven Blomberg, viceordførende direktør i Jyske Bank.

Han udtaler sig i forbindelse med regnskabsaflæggelsen torsdag, da Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam, ligger syg med lungebetændelse og derfor har mistet stemmen.

Sven Blomberg forklarer, at banken har nedskrevet markant på landbrugskunderne, og at nedskrivningerne på landbruget har toppet. Man skal dog ikke blive overrasket, hvis der fortsat kommer nedskrivninger på landbruget generelt, siger han.

Frugtavlere kræver forbud mod pesticidregn RB Plus Danskerne s

»Vi har efterhånden nedskrevet så meget på landbrugsengagementer, at ca. 30 pct. af vores samlede udlån på landbrug er nedskrevet. Det er jo rigtigt meget, og desværre kan vi stadig se, at der er landbrugskunder, der har det svært. Der er desværre ikke noget, der tyder på, at landbruget har fået det bedre,« siger Sven Blomberg.

Han påpeger, at det især er hos de øvrige erhvervskunder, men også hos privatkunderne, at det efterhånden ser mere og mere positivt ud, og at banken derfor har kunnet bringe nedskrivningerne ned på de forholdsvis lave 30 mio. kr. i kvartalet.

02BUSArla-aabner-innovation.jpg

De lave nedskrivninger var dog også et af de eneste lyspunkter i Jyske Banks regnskab for tredje kvartal. Den lave markedsrente rammer Jyske Bank-forretningen hårdt og betyder, at banken i tredje kvartal havde negative kursreguleringer på 251 mio. kr. I tredje kvartal 2014 var posten positiv med 132 mio. kr.

Det er medvirkende til, at bankens resultat før skat falder fra 601 mio. kr. i tredje kvartal 2014 til 326 mio. kr. i tredje kvartal i år.

Jyske Bank varsler en forhøjet betalingsmur

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen