Berlingske Business

TV 2-direktørs nye rolle i Nykredit møder kritik

Merete Eldrup 1
Foto:

Den kommende børsnotering af Nykredit betyder, at TV2’s administrerende direktør, Merete Eldrup, bliver ny næstformand. Posterne kan være svære at forene, lyder det fra forbundsformand. Nej, siger hovedpersonen selv, der er fuldt ud bevidst om ikke at blande de to kasketter sammen.

Kapitalkrav tvinger det foreningsejede realkredit- og bankinstitut Nykredit til at gå på børsen inden for de næste 12-24 måneder for at rejse kapital.

Den forstående børsnotering betyder, at den nuværende administrerende direktør i TV2, Merete Eldrup, skifter posten som menigt bestyrelsesmedlem i Nykredit-koncernen ud med posten som næstformand i Nykredit Holding og Nykredit Realkredit.

Men titlen som administrerende direktør i ét af landets største mediehuse og næstformand i én af landets største realkredit- og bankinstitutter kan være problematiske at forene, mener Journalistforbundets formand, Lars Werge.

»Det kræver, at hun er meget opmærksom på de udfordringer, det kan give. Hun har siddet i bestyrelsen for Nykredit i et stykke tid, og hun har også andre bestyrelsesposter i Rambøll og Gyldendal, så hun er i forvejen ude i »virkeligheden«. Men det er klart, at når man pludselig bliver næstformand i en bestyrelse, begynder det at se lidt mærkeligt ud,« siger Lars Werge.

Eldrup: Der er ingen interessekonflikt

Merete Eldrup har siden 2010 siddet i bestyrelsen for Nykredit-koncernen. I 2011 indtrådte hun i bestyrelsen for Gyldendal, hvor hun i dag er næstformand. Siden 2013 har hun også siddet i bestyrelsen for Rambøll.

I forbindelse med Michael Dyrbys afgang som nyhedsredaktør for TV2 i efteråret, udtalte Merete Eldrup til blandt andet Watch Medier, at hun kommer til »at fylde lidt mere i de overordnede principielle redaktionelle spørgsmål.«

Hovedpersonen selv ser dog ikke noget problem i både at være administrerende direktør i TV2 og næstformand i Nykredit.

»Jeg mener bestemt ikke, der er en interessekonflikt. Så ville jeg ikke kunne have siddet der i seks år (i Nykredits bestyrelse red.). Det er klart, at jeg må holde de to ting adskilt. Jeg er ikke inde i de daglige nyhedshistorier, og de er fuldt fritstillet til at dække Nykredit lige som det passer dem, og det gør de i øvrigt også. Det ville jeg aldrig nogensinde blande mig i,« siger Merete Eldrup.

Werge: Det er ikke foreneligt

TV2 har netop introduceret den nye businesskanal »TV2 Business« som et led i en styrket dækning af finansstof.

Og netop TV2 Business kunne torsdag morgen som det første medie »erfare«, at Nykredit er på vej mod en børsnotering, inden Nykredit selv bekræftede det i en fondsbørsmeddelelse.

»Når TV2 her til morgen faktisk har en »erfarer-historie« om Nykredits børsnotering, som så sidenhen er blevet bekræftet, så begynder det at blive underligt uldent,« siger Lars Werge, og kalder det et »problem« for Merete Eldrup og TV2, at mistanken om, at hun skulle stå bag historien, overhovedet kan opstå.

»Hun har som bestyrelsesmedlem og næstformand i Nykredit en fuldstændig klar og legitim interesse i, at selskabet klarer sig bedst muligt. Det kan sagtens kollidere med, hvordan TV2 skal håndtere finansområdet og børsintroduktioner. Så jeg synes faktisk ikke, det er foreneligt,« siger Lars Werge.

Merete Eldrup er dog fuldt ud bevidst om ikke at involvere sig i den daglige nyhedsdækning, hvilket hun heller ikke gør i dag.

»Jeg er meget bevidst om, at TV2 og Nyhederne skal køre den fuldstændige uafhængige kritiske linje, som de skal og gør i dag, uanset hvor jeg sidder. Og jeg er meget bevidst om, at de virksomheder, jeg sidder i, herunder Nykredit, ikke tror, at de får nogen som helst fordel,« siger Merete Eldrup.

Det er bestyrelsen i Foreningen Nykredit, bestyrelsen i Nykredit Holding A/S og Nykredits koncerndirektion, der alle anbefaler, at Nykredit søger en børsnotering for at rejse kapital, fremgår det i fondsbørsmeddelelsen.

Steffen Kragh, administrerende direktør for Egmont, bliver ny formand.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen