Berlingske Business

Tryg taber stort på aktieuro

Direktør for TRYG, Morten Hübbe.
Direktør for TRYG, Morten Hübbe. Foto:

Forsikringsdriften kører solidt i Tryg Forsikring, men landets største forsikringsselskab bliver alvorligt hæmmet af et stort aktietab i koncernens regnskab for tredje kvartal.

Tryg Forsikring må i tredje kvartals regnskab tage imod noget af en økonomisk lussing i form af et enormt tab på aktier, og det rammer bundlinjen hos landets største forsikringskoncern.

morten hübbe

Således får Tryg i tredje kvartal et negativt investeringsafkast på 383 mio. kr. mod et tab på én mio. kr. i samme periode året inden, og det medfører, at Trygs resultat efter skat ender på 155 mio. kr. mod 593 mio. kr. samme periode året før.

»Vi har i Tryg en klar strategi om, at det er i kerneforretningen, vi skaber fundamentet for de gode resultater. Derfor har vi lagt en forsigtig investeringspolitik med fokus på at skabe et kontinuerligt, stabilt afkast med så små negative udsving, som muligt,« siger Morten Hübbe, koncernchef i Tryg, og fortsætter:

»Men når det globale aktiemarked i et kvartal falder hele ni procent præget af urolighederne på det kinesiske finansmarked, er vi med en aktiepost på omkring 2,5 mia. kroner udsat. Det understreger vigtigheden af, at vi fortsat arbejder med at skabe en effektiv og kundefokuseret forsikringsforretning.«

Af regnskabet fremgår det videre, at tilbagegangen i resultatet er påvirket af engangsomkostninger på 120 mio. kr., der er relateret til Trygs effektiviseringsprogram på samlet 750 mio. kr.

Tryg

I mio. kr.3. kvt 20153. kvt 2014Ændr.
i pct.
Præmieindtægter4,5834,712-3%
Forsikringsteknisk resultat647793-18%
Nettoresultat155593-74%
Egenkapital9,23510,716-14%

Tryg opnår ellers en beskeden stigning i præmieindtægterne på 0,6 pct., mens omkostningsprocenten er bragt ned på 14,6 fra 15,1 fra samme tidspunkt sidste år før planlagte engangsomkostninger og 16,3 efter planlagte engangsomkostninger.

Men engangsomkostningerne trækker det forsikringstekniske resultat i kvartalet ned på 647 mio. kr. fra 793 mio. kr. i tredje kvartal året inden.

»Tryg havde en forbedret udvikling i præmieindtægten i tredje kvartal, og det forsikringstekniske resultat var påvirket af planlagte og tidligere kommunikerede  engangsomkostninger i forbindelse med outsourcing, digitalisering og styrket kundefokus på 120 mio. kr. i relation til effektiviseringsprogrammet på 750 mio. kr. Herudover så vi et lidt højere niveau af vejr- og storskader. Før disse forhold var udviklingen i resultatet tilfredsstillende, og skyldes især vores arbejde med effektivisering,« siger Morten Hübbe.

Tyvene holdt sig tilbage i 2014

Selskabets vigtigste nøgletal, combined ratio, der viser udgifter pr. 100 kr. i indtægter, lander i tredje kvartal på 83,5 før planlagte engangsomkostninger mod 83,7 i samme periode året før. Efter engangsomkostningerne hedder tallet 86,1.

Trygs egenkapitalforrentning efter skat lyder på 6,1 procent mod 21,7 i samme periode året før.

Koncernchef Morten Hübbe udtaler i øvrigt, at han glæder sig over, at hovedaktionæren, TryghedsGruppen, hvis ejergruppe består af Tryg Forsikrings kunder i Danmark, for nylig har vedtaget en bonusordning, således at TryghedsGruppen forventeligt udbetaler en bonus på 5-8 pct. af den årlige præmie tilbage til Tryg-kunderne.

»Vi har med tilfredshed noteret godkendelsen af TryghedsGruppens medlemsbonusmodel og er sikre på, at denne model vil styrke kundeloyaliteten,« siger Morten Hübbe.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen