Berlingske Business

Troels Lund Poulsen: Det bliver dyrere at være boligejer

Troels Lund Poulsen
Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen kaldt i samråd om realkreditten og de stigende bidragssatser. Fotograferet på Christiansborg tirsdag den 12. april 2016. Foto:

De danske boligejere kan se frem til en regning, når yderligere kapitalkrav til pengeinstitutter bliver vedtaget, lyder det fra erhvervs– og vækstminister Troels Lund Poulsen efter møde med formand for Basel-komitéen.

Over en halv million danskere med boliglån i Totalkredit fik i starten marts måned et brev om, at prisen på deres boliglån vil stige. Forklaringen fra Totalkredit lød, at koncernen skulle imødekomme nye kapitalkrav fra EU. Det er krav, som endnu ikke er vedtaget.

Men nu kan samtlige af landets boligejere måske se frem til en prisstigning.

Anders Dam Jyske bank

Sådan lyder beskeden fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), efter han fredag havde møde med den svenske nationalbankdirektør og formand for Basel-komitéen, Stefan Ingves, om de kommende skærpede kapitalkrav til den danske realkreditsektor.

»Det er min forventning, at der kommer yderligere reguleringskrav også til de danske pengeinstitutter. Vi får først afklaring på, hvor stort det bliver, og i hvilket omfang det kommer til at berøre den danske realkredit, når vi ser de potentielle anbefalinger, som Basel-komitéen kommer med. Men jeg kan ikke sætte tal på det. Det er for tidligt,« siger Troels Lund Poulsen.

Så beskeden til de danske boligejere er, at der kommer en regning, men du ved ikke, hvor stor den bliver?

»Ja. Det er der, vi er på nuværende tidspunkt. Der kommer yderligere kapitaliseringskrav, som vil være én af anbefalingerne fra Basel-komitéen. Det helt afgørende bliver, hvordan man fra europæisk side og kommissionens side har tænkt sig at forholde sig til det. Men man må erkende, og det gør jeg også, at der kommer yderligere finansielle reguleringskrav,« siger han.

Sydbank får ja af Diba-aktionærer til aktiekøb

Så billigt som muligt

På mødet udtrykte ministeren sine bekymringer over, at de kommende reguleringer vil ramme den danske realkreditmodel hårdt, fordi kravene højst sandsynligt ikke vil tage højde for, hvordan det danske realkreditsystem er skruet sammen.

»Jeg arbejder for, at regningen skal blive så minimal som overhovedet muligt. Men det står helt tydeligt, at der kommer yderligere forslag til regulering. Så må vi tage en diskussion, som jeg har gjort gentagne gange, med Jonathan Hill, som er kommissær, om hvordan vi fra europæisk side har tænkt os at forholde os til de anbefalinger,« siger Troels Lund Poulsen, der understregede, at han var tilfreds med mødet:

»Først og fremmest var der en god dialog. For mig var det afgørende, at Stefan Ingves lyttede til nogle af de bekymringer, jeg kom med. Det, synes jeg, han gjorde.«

Utterlev

Mødet med Stefan Ingves kommer i kølvandet af Totalkredits forhøjelser af bidragssatserne. Prisstigningerne resulterede i massiv kritik af Nykredit fra vrede boligejere, og i slutningen af marts forlangte et flertal i Folketinget, at Nykredit skulle lægge al dokumentation for prisforhøjelserne frem for offentligheden. Ifølge Nykredit skal koncernen skaffe 15 milliarder kroner for at leve op til de kommende EU-krav.

nykredit

Det forventes, at de kommende anbefalinger fra Basel-komitéen vil være klar i slutningen af 2016.

Hustage

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen