Berlingske Business

Totalkredit forventer massiv kundeafgang til konkurrent efter prisstigninger

billede nykredit
Nykredit-koncernens ejendomme på Kalvebod Brygge i København. Nykredits datterselskab, Totalkredit, forventer at miste en stor del af deres udlån til konkurrenterne, efter koncernen har meldt ud om stigende priser. Foto:

Nykredit/Totalkredit forventer, at et meget stort antal kunder vil forlade realkreditinstituttet på grund af de udmeldte prisforhøjelser. Alene den største konkurrent, Jyske Bank, vil tage lån for op mod 20 mia. kr. i den kommende tid, forventer Totalkredits direktør.

Danmarks største udbyder af boliglån, Nykredit/Totalkredit, er på vej med markante prisforhøjelser, og det har fået tusindvis af kunder til at rase og true med at skifte realkreditinstitut.

Nu melder Totalkredit ud, at selskabet forventer en massiv afgang af kunder og dermed udlån for milliarder af kroner, efter koncernen annoncerede prisforhøjelser.

Alene Jyske Bank-koncernen forventes ifølge Totalkredit-direktør Camilla Holm at snuppe udlån for op mod 20 mia. kr.

Jyske Bank har tidligere leveret realkreditkunder til Totalkredit, men Jyske Bank udtrådte af samarbejdet, da Jyske Bank overtog realkreditinstituttet BRFkredit. Siden har en masse Jyske Bank-kunder flyttet deres realkreditlån over til Jyske Bank eller BRFkredit.

Anders Dam Jyske bank

Ifølge Totalkredit havde Jyske Bank leveret realkreditlån for 86 mia. kr. til Totalkredit, hvoraf Jyske Bank har hentet omkring halvdelen tilbage på nuværende tidspunkt.

Camilla Holm siger, at hun havde forventet, at Jyske Bank havde taget en større del af udlånet, end det er tilfældet. Alligevel forventer hun, at Jyske Bank vil tage udlån for op mod 20 mia. kr. i den kommende tid.

»Da Jyske bank trådte ud af Totalkredit-samarbejdet, regnede vi med, at de tog flere kunder med, end det har været tilfældet. Derfor forventer jeg da, at Jyske Bank – bl.a. på baggrund af deres massive markedsføring den seneste tid – nu har formået at få mange af de kunder med. På den baggrund er det min forventning, at vi i den kommende periode vil have lån for 15-20 mia. kr., der går til Jyske Bank og BRFkredit,« siger Camilla Holm.

Hvis man anslår, at et gennemsnitligt lån ligger på 1,5 mio. kr., er der altså tale om flere end 10.000 kunder, der forventer at flytte deres realkreditlån fra Totalkredit - alene til Jyske Bank og BRFkredit.

Dertil kommer, hvad Totalkredit mister til de øvrige konkurrenter såsom Danske Bank, Nordea, Handelsbanken og en lang række øvrige finansielle institutter.

Det er det største økonomiske eksperiment i min tid - 1

Ifølge Camilla Holm kan Totalkredit endnu ikke se, hvor stor afgangen af kunder og udlån er.

»Vi oplever ikke en ekstraordinær opsigelsesaktivitet, men kan først i slutningen af måneden se præcist, hvor mange lån der er opsagt,« siger Camilla Holm.

Hun beklager, at en række kunder ønsker at forlade Totalkredit, men hun fastslår, at hun trods alt er optimistisk i forhold til Totalkredits fremtid.

»Jeg er naturligvis både ærgerlig over og ked af hver eneste kunde, der vælger at gå andre steder hen. Og jeg ville da ønske, at vi ikke tabte nogen kunder. Totalkredit har i dag mere end en halv million kunder, der nyder godt af et bredt udbud af boliglån og relevant og kompetent rådgivning omkring boligfinansiering i 60 pengeinstitutter i hele Danmark. Så selvom vi mister kunder nu, er jeg – særligt med udsigten til vores fordelsmodel KundeKroner – optimistisk omkring, at vi fremadrettet kan fastholde og tiltrække kunder til Totalkredit,« siger Camilla Holm.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen