Berlingske Business

Totalbanken vender underskud til overskud

13BUSTotalbanken.jpg
Totalbanken i Aarup pa? fyn Foto:

Totalbankens regnskab for årets første ni måneder er præget af en væsentlig fremgang i nedskrivningerne på bankens udlån, og det har medvirket til en kraftigt forbedret bundlinje.

Nettorenteindtægterne udgør 51,2 mio. kr. mod 57,4 mio. kr. i samme periode i 2012, mens nettorente- og gebyrindtægterne løber op i 78,8 mio. kr. mod 86,7 mio. kr. i samme periode i 2012.

Nedskrivningerne er til gengæld væsentligt forbedrede, og lander på 23,2 mio. kr. mod 68,8 mio. kr. i de første ni måneder af 2013.

- Efter store nedskrivninger i 2011 og 2012 falder behovet for nedskrivninger som forventet i 2013, selvom behovet fortsat er på et for højt niveau, som følge af den økonomiske afmatning, skriver banken i regnskabet.

Derfor kan banken bryste sig af et overskud på 8 mio. kr. mod et underskud på 29 mio. kr. i samme periode 2012 - et overskud, som bestyrelsen finder acceptabelt.

- Bestyrelsen udtrykker tilfredshed med bankens solvensmæssige overdækning, som opfylder målsætningen på minimum 5 pct.point. Bestyrelsen finder endvidere det positive resultat for acceptabelt, henset til den fortsatte økonomiske afmatning, skriver Totalbanken i regnskabet.

Totalbanken fastholder forventningerne for hele 2013 og venter dermed fortsat en basisindtjening før kursreguleringer og nedskrivninger på udlån i niveauet 35-40 mio. kr.

#

Mio. kr. 9M 2013 9M 2012 FY 2012

--------------------------------------------

Netto renteindtægter 51,2 57,4 71,6

Nedskrivninger 23,2 68,8 99,9

Resultat før skat 8 -29 -57,8

Nettoresultat 8 -29,1 -58,1

--------------------------------------------

#

Sammenligningstallene inkluderer ikke datterselskabet Dansk Erhvervsfinansiering A/S.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen