Berlingske Business

Topdanmark trodser stormen og opjusterer

aaa
Topdanmark Foto:

På trods af udgifter på 200 mio. kr. til stormen for tre uger siden opjusterer Topdanmark forventningerne til årets resultat.

Den tørre og solrige danske sommer har betydet ekstra udbetaling af erstatninger i Topdanmark, og det kan læses i regnskabet for årets første ni måneder. Resultatet for skadesforsikring alene falder fra 1.574 mio. kr. i de første tre kvartaler 2012 til 1.199 mio. kr. i samme periode i år.

"Resultatet af skadeforsikringsforrretningen var en smule lavere end sidste år. Det skyldes, udover det lavere renteniveau, at vi har oplevet flere brandskader primært i Landbrug i tredje kvartal på grund af den tørre sommer. Skadeforløbet i tredje kvartal er generelt set karakteriseret ved enten at være påvirket af skybrudsskader, eller hvis det er tørt, af brandskader hovedsageligt i Landbrug," skriver adm. direktør Christian Sagild i kvartalsrapporten.

Resultatet efter skat lander på 1.217 mio. kr. mod 1.370 mio. kr. i samme periode 2012, mens selskabets combined ratio, der viser udgifter i forhold til hver 100 kr. i indtægter, er på 88,5 mod 88,0 i de første tre kvartaler 2012.

Stormen koster 200 mio. kr. - men Topdanmark opjusterer

Topdanmark er ligesom de øvrige forsikringsselskaber ramt af store udgifter til stormen for tre uger siden, men en genforsikring hos andre forsikringsselskaber begrænser Topdanmarks udgifter dertil.

"Stormen som ramte Danmark 28. oktober forventes at medføre skadeudgifter for Topdanmark på 450 – 650 mio. kr. før genforsikringsdækning. Efter genforsikringsdækning og udgifter til bl.a skadebehandlingsomkostninger forventes stormudgiften at udgøre op mod 200 mio. kr.," oplyser Topdanmark, der har modtaget 28.000 skadeanmeldelser nu har færdigbehandlet tæt på 25 pct. af stormskaderne.

Selvom stormen forventes at koste op mod 200 mio. kr. og det har brændt mere på Landbrug end forudsat, opjusterer Topdanmark resultatprognosen for hele 2013 med 50 mio. kr. til 1,3 – 1,4 mia. kr.

"Det skyldes først og fremmest, at vi har haft et flot investeringsafkast. Hertil kommer, at der i 3. kvartal har været færre skybrudsskader end forudsat," siger Christian Sagild.

Forsikringskoncernens combined ratio ventes at lande på 91-92 mod tidligere 90-91 og 88,1 i 2012.

Topdanmark venter fortsat en præmievækst på 1-2 pct. i skadesforsikring. I 2012 var bruttopræmierne fra skadesdelen på 8759 mio. kr.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen