Berlingske Business

Topdanmark skruer op for sine forventninger

Topdanmark
Topdanmark Foto:

Forsikringskoncernen Topdanmark opjusterer forventningerne til indeværende regnskabsår, som der blev løftet sløret for efter regnskabet for tredje kvartal sidste år.

Forsikringskoncernen ser nu den såkaldte modelmæssige resultatprognose lande på 1050-1150 mio. kr. mod tidligere 950-1050 mio. kr.

Combined ratio, der populært sagt sætter udbetalte erstatninger i forhold til præmierne - ses på 88-89 for hele 2018 eksklusive afløbsgevinster mod tidligere ventet 90-91.

Topdanmark

Afløbsgevinster er kapital reserveret til tidligere skader, som så efterfølgende ikke har vist sig at blive så dyre som oprindeligt ventet.

Skønnet for præmievæksten i skadesforsikring i 2018 er fortsat/ præciseres til mod tidligere "positiv".

Topdanmark kom ud af det første kvartal med et nettooverskud på 267 mio. kr., hvilket var lidt under analytikernes forventninger. Selve forsikringsdriften viste dog en bedre udvikling end ventet.

Ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates havde analytikerne estimeret et overskud på 274 mio. kr. i kvartalet.

I samme periode af 2017 havde forsikringsselskabet et overskud på 415 mio. kr. Men i år trækker et lavt investeringsresultat ned.

business

Det samlede investeringsafkast (afkast på aktiver samt hensættelse til kursregulering med videre på skadehensættelser) blev minus 45 mio. kr., hvilket var lavere end forventningerne, der lød på 3 mio. kr. Samme kvartal i 2017 gav et overskud på den post på 121 mio. kr.

Toplinjen - bruttopræmieindtægterne i skadesdelen - endte på 2273 mio. kr. mod ventet 2261 mio. kr. og 2235 mio. kr. i første kvartal sidste år.

Det forsikringstekniske resultat af skadesforsikring landede på 336 mio. kr. i kvartalet mod ventet 301 mio. kr. af analytikerne og 317 mio. kr. i første kvartal året før.

Det forsikringstekniske nøgletal combined ratio (inklusive afløbsgevinster), der sætter erstatningsudgifterne i forhold til præmieindtægterne (jo lavere CR jo bedre, red.), landede i kvartalet på 85,2, mens der var ventet 86,5 og der blev nået 85,8 i samme periode sidste år inklusive afløbsgevinster. Eksklusive afløb kom CR ind på 88,0, mens der var ventet 90,2 mod 89,0 i kvartalet året før.

Afløbsgevinster er kapital reserveret til tidligere skader, som så efterfølgende ikke har vist sig at blive så dyre som oprindeligt ventet.

/ritzau/FINANS

Topdanmark

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen