Berlingske Business

Topdanmark opjusterer med 200 millioner kroner efter rekordregnskab

sagild billede
Christian Sagild, adm. direktør i Topdanmark. Foto:

Landets næststørste forsikringsselskab, Topdanmark, leverer et rekordregnskab for årets tredje kvartal. Det medfører, at Topdanmark opjusterer forventningerne til årets resultat med 200 millioner kroner.

Forsikringsdriften i Topdanmark er forbedret, men særligt et godt investeringsafkast er årsagen til, at Topdanmark kan præsentere et rekordregnskab for årets tredje kvartal.

Topdanmarks resultat efter skat for tredje kvartal 2016 steg til 533 mio. kr. fra 210 mio. kr. i tredje kvartal 2015. Det overgår klart markedets forventninger, der ifølge et estimat indsamlet af Ritzau Finans lød på 332 mio. kr. Resultatet er samtidig det bedste tredje kvartalsregnskab i Topdanmarks historie.

For årets første ni måneder lander resultatet efter skat på 1.127 mio. kr., hvilket er 266 mio. kr. mere end samme periode i 2015.

»Det er rigtig flotte investeringsafkast, der er årsagen til resultatfremgangen,« siger adm. direktør Christian Sagild, der opjusterer forventningerne til resultatet for hele 2016 med 200 mio. kr.

Investeringsafkastet i tredje kvartal lyder på på 232 mio. kr., hvilket er en forbedring på 280 mio. kr. i forhold til tredje kvartal i 2015, hvor der var et investeringsafkast på –58 mio. kr.

Selve forsikringsdriften blev også forbedret med 58 mio. kr., og det skyldes ifølge Topdanmark primært godt forsikringsvejr, færre tyveriskader og færre syge- og ulykkesskader. Omvendt var der en stigning i omfanget af bilforsikringsskader.

»Det skyldes delvis de her manglende opmærksomhedsskader, hvor folk er optaget af mobiltelefoner og andre ting. Vi ser også, at bilerne i dag er udstyret med flere teknologiske gadgets og sensorsystemer, så du får ikke længere bare en bule i kofangeren. Nu får du pludselig et sensorsystem, som går i stykker, bare hvis to biler støder lidt sammen. Så gennemsnitsskaden har været lidt opadgående,« siger Christian Sagild.

Regnskabet viser dog også, at Topdanmark endnu ikke har fået knækket koden til at få vendt den faldende toplinje. Således er præmieindtægterne på skadesforsikring faldet til 6.672 mio. kr. i årets første ni måneder fra 6.760 mio. kr. i samme periode i 2015.

Christian Sagild forventer, at udviklingen vil vende i 2017.

»Vi havde stor negativ vækst på 2,5 procent i første kvartal og så havde vi minus 1,7 procent i andet kvartal, og nu har vi nulvækst i tredje kvartal. Så der er en opadstigende kurve, som gør, at vi fortsat tror på samlet negativ vækst i hele 2016, men vi tror på, at vi får nulvækst i 2017,« siger Christian Sagild og fortsætter:

»Det er et udtryk for, at vi igen er oppe på fulde omdrejninger på vores markedspres. Vores assurandører har været igennem en omstilling med en ny måde at sælge på, og det gør, at vi de har været hensat til uddannelse blandt andet, og det vil sige, at markedspresset ikke har været fuldt fra vores side. Det synes vi, at det er nu.«

Selskabets combined ratio-nøgletal, der viser selskabets udgifter pr. 100 kr. i indtægt, faldt en smule til 85,1 fra 85,2.

På baggrund af resultaterne opjusterer Christian Sagild forventningerne til resultatet for hele året med 200 mio. kr. til 1.200-1.300 mio. kr. fra 1.000-1.100 mio. kr. efter skat.

Topdanmark oplyser endvidere i forbindelse med regnskabet, at selskabet opjusterer tilbagekøbsprogrammet for 2016 med 200 mio. kr. til 1.650 mio. kr., svarende til en udlodningsprocent på 10,0.

Den finske finanskoncern Sampo har længe reelt siddet på magten i Topdanmark i kraft af sit delvise ejerskab via forsikringsselskabet If. For nylig rykkede Sampo ejerskabet over i hovedselskabet og købte samtidig flere aktier, således at Sampo i dag ejer omkring 41 procent af Topdanmark.

Som et led i finnernes indtog i Topdanmark er If's adm. direktør Torbjörn Magnusson valgt som næstformand i Topdanmark. Ifølge Christian Sagild har Sampo's øgede indflydelse i Topdanmark dog ikke ført til, at strategien for Topdanmark er ændret.

»Vi er fortsat drevet af den strategi og de rammer, som bestyrelsen fastlægger. Og der er ikke sket nogen ændringer i vores strategi, så vi agerer fuldstændig uforandret i forhold til tidligere,« siger Christian Sagild.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen