Berlingske Business

Tidligere forsikringsdirektør får fem års karantæne

JensErikChristensen
Foto:

Jens Erik Christensen får i en ny afgørelse frataget retten til at sidde i finansielle bestyrelser. Den tidligere forsikringsdirektør er uenig i Finanstilsynets vurdering og vil nu gå til domstolene.

Det var i strid med reglerne, da tidligere bestyrelsesformand for Husejernes Forsikring, Jens Erik Christensen, fortsatte med at sælge forsikringer til danskere, efter han havde fået besked på at stoppe salget.

Sådan lyder det i en ny afgørelse fra Finanstilsynet, hvor Jens Erik Christensen har fået forbud at deltage i finansielt bestyrelsesarbejde de næste fem år.

forsikring

Ifølge Økonomisk Ugebrev har Jens Erik Christensen bare i løbet af foråret mistet 12 bestyrelsesposter, siden Husejernes Forsikring gik konkurs i december sidste år. Konkursen efterlod 25.000 danskere med værdiløse ejerskifteforsikringer, idet Lichtenstein-selskabet Gable Insurance, der solgte forsikringer gennem det danske selskab Husejernes Forsikring, gik konkurs. Det samme gjorde altså Husejernes Forsikring, hvor Jens Erik Christensen sad i spidsen for bestyrelsen.

Finanstilsynet mener, at Jens Erik Christensen, der er tidligere Codan-topchef, bevidst har tilsidesat grundlæggende forbrugerhensyn, da han trods en instruks fra selskabet i Lichentenstein fortsatte med at sælge forsikringer, som ikke var omfattet af en garantiordning. Tilsynet lægger blandt andet vægt på, at Gable Insurance skriftligt alarmerede Husejernes Forsikring, to uger før at myndighederne gav det danske selskab et forbud mod at sælge forsikringer.

Tilsynets vurdering er Jens Erik Christensen dog langt fra enig i, og han vil nu rejse sagen ved domstolene. Det oplyser hans advokat Søren Lundsgaard fra Lundsgaard og Partnere til Berlingske.

»Vi har bedt Finanstilsynet sørge for, at sagen bliver indbragt for domstolene inden for en fire ugers frist. Så må vi se, om tilsynets vurdering skulle være rigtig. Det er der efter vores opfattelse en god sandsynlighed for, at den ikke er,« siger Søren Lundsgaard.

Finanstilsynet vil af princip ikke kommentere på, om afgørelsen vedrører Jens Erik Christensen, da alle afgørelser offentliggøres i anonymiseret form. Men vicedirektør i Finanstilsynet, Thomas Brenøe, oplyser følgende:

»Vi er godt klar over, at det er meget indgribende at sige til personer, at de ikke kan være medlem af ledelsen af en finansiel virksomhed. Men vi mener, at det er nødvendigt for at sikre tilliden til den finansielle sektor,« siger Thomas Brenøe.

Hvad vil I sige til, at sagen bliver prøvet ved domstolene?

»Det hilser vi velkommen. Det er vigtigt, at sådan nogle sager kan blive prøvet, og vi lægger heller ikke skjul på, at det er første gang, vi har truffet en afgørelse af den karakter, så den er også principiel. Hvis en domstol når frem til et andet resultat, end det vi har nået, tager vi det selvfølgelig til efterretning.«

1

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen