Berlingske Business

Sydbank løfter overskuddet trods lavere basisindtjening

aaa
Foto:

Sydbank fastholder sine forventninger til 2016, fremgår det af bankens regnskab for andet kvartal af 2016.

Selv om basisindtjeningen har været faldende hos Sydbank i årets andet kvartal, er nedskrivningerne i samme periode faldet, hvilket har været med til at løfte overskuddet hos den Aabenraa-baserede bank, fremgår det af torsdagens halvårsregnskab.

Ud af dette års andet kvartal kommer Sydbank ganske vist med en basisindtjening på 1051 mio. kr., hvilket er lavere end de 1112 mio. kr., som blev hentet hjem i samme periode året før. Men fordi nedskrivningerne er reduceret til 43 mio. kr. fra 101 mio. kr. i sidste års andet kvartal, er det lykkedes at øge den samlede indtjening.

I andet kvartal lander Sydbank således et nettooverskud på 360 mio. kr. mod 226 mio. kr. i samme kvartal året før, mens det på halvårsbasis endte på 643 mio. kr. i 2016 mod 530 mio. kr. i 2015.

- Det er glædeligt at kunne konstatere en fremgang i resultatet efter skat på 113 mio. kr. i forhold til første halvår 2015. Det er forbedringen i omkostninger, nedskrivninger, beholdningsresultat og engangsposter, der betydeligt overstiger faldet i indtjeningen og dermed skaber fremgangen i resultatet, siger administrerende direktør Karen Frøsig i en kommentar til regnskabet.

- Aktivitetsniveauet og regnskabstallene for første halvår viser, at Sydbank er en relevant og dygtig bank, som evner balancen mellem menneskelige og digitale relationer ved at tilbyde det bedste fra begge verdener. Det er et særligt træk i Sydbanks værdier og et centralt ben i vores Blå Vækststrategi, fortsætter Sydbank-topchefen.

FJERNER GÆLD I LANDBRUGET

I løbet af første halvår er der desuden blevet taget en beslutning i Sydbank om at fjerne gæld for 500 mio. kr. i landbruget. Netop dette kundesegment er banken også meget eksponeret over for, og i et stykke tid har landbrugskunderne påvirket de samlede nedskrivninger i væsentlig grad.

- I Sydbank arbejder vi på at finde gode løsninger for og sammen med vores kunder. Regeringens landbrugspakke, som bakkes op af den finansielle sektor, har til formål at skabe et bedre perspektiv for de mest effektive - men forgældede landmænd - som har en fremtid i dansk landbrug, siger Karen Frøsig.

- I Sydbank vil vi bidrage til at skabe et perspektiv for de mest effektive landbrug med negativ egenkapital og tilbyder derfor at konvertere en del af deres bankgæld til ansvarlig lånekapital i løbet af andet halvår 2016. Tiltaget vil ikke belaste kunderne, aktionærerne eller banken, men konverterer gæld for 500 mio. kr., som allerede er nedskrevet, uddyber hun.

I forbindelse med halvårsregnskabet fastholder Sydbank sine forventninger til 2016. Dermed venter banken fortsat et mindre fald i basisindtjeningen, uændrede handelsindtjening i forhold til den realiserede indtjening i 2015, en reduktion af basisomkostningerne og lavere nedskrivninger i 2016.

Overordnet ser banken en begrænset positiv økonomisk vækst i dansk økonomi i 2016.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen