Berlingske Business

Sydbank leverer fremgang i både basisindtjening og nedskrivninger

Sydbank og Nordea
Sydbank. Foto:

Sydbank sluttede et "meget tilfredsstillende" 2016 af med sit største overskud siden 2007 og en stor vækst i udlodningen til aktionærerne. Til gengæld er det ikke helt sikkert, at 2017 igen vil give fremgang på bundlinjen.

Det fremgår af Sydbanks årsrapport for 2016.

»Vi slutter 2016 bedre, end vi havde forventet ved indgangen til året. Og regnskabet understreger, at Sydbank er en stærk selvstændig bank,« skriver Sydbank-chef Karen Frøsig i regnskabet.

Banken med hovedsæde i Aabenraa havde i årets sidste måneder en kraftigt stigning i overskuddet, primært takket være en gunstig udvikling i nedskrivningerne.

Banken tjente 560 mio. kr. før skat i årets sidste tre måneder. Til sammenligning var der forventet 448 mio. kr. i overskud før skat ifølge medianen af estimater indsamlet af Reuters før regnskabet. I samme periode af 2015 var der et plus på 385 mio. kr. før skat for Sydbank.

Onsdag - Sydbank

Meget af fremgangen kunne tilskrives nedskrivninger, der i kvartalet var en netto tilbageførsel, altså en positiv post, på 27 mio. kr., efter at det var en negativ post på 44 mio. kr. i slutningen af 2015. Det skyldtes, at der i kvartalet i stor stil blev tilbageført nedskrivninger inden for landbruget, hvor Sydbank har konverteret mange udlån til ansvarlig lånekapital.

Bankens basisindtjening - eksklusive handelsindtjeningen - steg knap 3 pct. til til 1067 mio. kr. i fjerde kvartal, og omkostningerne faldt samtidig med 34 mio. kr. til 632 mio. kr., så basisresultatet før nedskrivninger steg pænt til 484 mio. kr. i kvartalet fra 422 mio. kr. i samme kvartal et år tidligere.

STOR UDLODNING PÅ VEJ

Samlet for hele 2016 tjente Sydbank 1472 mio. kr. efter skat, og langt de fleste af dem bliver sendt tilbage til aktionærerne. Banken skærer godt nok en anelse i udbyttet til aktionærerne efter resultaterne for 2016. Til gengæld skrues der op for aktietilbagekøbet.

Banken lægger op til at udbetale 10,46 kr. per aktie i udbytte for året, hvilket er et lille fald fra 11,12 kr. per aktie for 2015-overskuddet.

Aaa

Samtidig starter banken et aktietilbagekøb på 664 mio. kr., så den samlede udlodning kommer op på 1400 mio. kr.

I 2016 købte Sydbank aktier tilbage for 350 mio. kr.

LIDT PRES PÅ 2017

Sydbank tror overordnet, at 2017 vil vise takter, der minder om udviklingen i 2016.

Basisindtjeningen forventes at holde niveau med 2016 på grund af en begrænset vækst i dansk økonomi. Også handelsindtjeningen ses relativt uændret, skriver Sydbank.

Jyske Bank træder ud af Swipp-samarbejdet

Der er dog udsigt til en "mindre" stigning i basisomkostningerne, forudser banken, mens en anden udgiftspost, nedskrivninger på udlån, ventes at ligne 2016.

»Usikkerheden om prisudviklingen i landbruget kan dog påvirke nedskrivningsniveauet,« skriver Sydbank.

Banken regner også med negative engangsposter på omkring 75 mio. kr. til at etablere en ny realkreditplatform.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen