Berlingske Business

Sydbank henter milliard på bundlinjen trods stillestående forretning

Sydbank
Sydbank har tirsdag morgen leveret regnskabstal for tredje kvartal. Her ses Sydbank-filialen på Kongens Nytorv. Foto:

Toplinjen står stille hos Sydbank, men takket være fremgang i nedskrivningerne lykkes det alligevel at sikre en væsentlig vækst på bundlinjen i årets første ni måneder.

Syv millioner kroner. Det er indtjeningsvæksten, som Sydbank kan præstere i årets første ni måneder sammenlignet med samme periode året før. Ikke voldsomt imponerende, når indtjeningen er i størrelsesordenen 3,33 milliarder kroner.

Mens basisindtjeningen står helt stille på 3,13 milliarder kroner, er handelsindtjeningen trods alt vokset med fem procent til 197 millioner kroner. Topchef Karen Frøsig erkender presset på toplinjen.

»Det nuværende renteniveau kombineret med en relativ lav efterspørgsel efter nye udlån og en intens konkurrence medfører, at der fortsat er pres på nettorenteindtægterne. Jeg kan dog glæde mig over, at det er lykkedes at opveje faldet i nettorenteindtægterne med en stigning i øvrige basisindtægter, således at vi har formået at realisere en samlet basisindtjening på niveau med samme periode i 2016,« siger hun i regnskabsmeddelelsen.

Omkostningerne er steget med to procent til to milliarder kroner, og det betyder, at resultatet før nedskrivninger falder med to procent til 1,33 milliarder kroner.

Sydbank

Reddet af nedskrivninger

Men som så mange andre banker for tiden kan Sydbank også konstatere en særdeles god kreditkvalitet i lånebogen, hvilket betyder, at banken kan tilbageføre 38 millioner kroner på nedskrivninger i årets første tre kvartaler, hvor man sidste år måtte notere nedskrivninger for 114 millioner kroner. Da beholdningsresultatet samtidig stiger fra 41 millioner kroner til 195 millioner kroner, betyder det, at resultatet før skat stiger med 18 procent til 1,54 milliarder kroner. På bundlinjen efter skat er stigningen 17 procent til 1,2 milliarder kroner.

»Bankens kunder har det generelt godt økonomisk, hvilket medfører et lavt behov for nedskrivninger på udlån. Det er forbedringen i nedskrivninger og beholdningsresultat, der skaber fremgangen i resultatet,« siger Karen Frøsig.

Sydbank er fortsat presset på udlånsfronten, hvor man også i denne ombæring må konstatere en markant tilbagegang.

Karen Frøsig

Bankudlån inkl. fundede prioritetslån falder med 2,0 milliarder kroner, svarende til 2,5 pct. i forhold til ultimo 2016. Bankudlån ekskl. fundede prioritetslån falder med hele 10,4 milliarder kroner, svarende til et fald på 13,5 pct.

Banken fastholder sine hidtil udmeldte forventninger til hele året, hvor man regner med en »basisindtjening på niveau med den realiserede basisindtjening i 2016«, en mindre stigning i omkostningerne og nedskrivninger på et lavere niveau end året før.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen