Berlingske Business

Sydbank-boss: Flot resultat trods negative renter og bidragssag

Sydbank og Nordea
Arkivfoto: Sydbank med Nordea i baggrunden. Foto:

Sydbank leverer et solidt regnskab, der viser udlånsvækst for niende kvartal i træk. Og det til trods for, at banken arbejder i et negativt rentemiljø og må sluge et tab på indtjeningen oven på Nykredits bidragssag.

Sådan lyder udmeldingen fra Sydbanks administrerende direktør, Karen Frøsig, efter at banken onsdag morgen har fremlagt sit regnskab for årets første kvartal.

»Det er et rigtig godt arbejdsresultat, hvor vi i kraft af en stor indsats fra alles side opnår et fornuftigt resultat. Vi ved, at vi driver bank i et vanskeligt økonomisk miljø«, siger Karen Frøsig til Ritzau Finans.

Sydbank hjalp tyske rigmænd med at skjule formuer

Økonomisk miljø med negative renter

Ser man på bundlinjen, leverede Sydbank i første kvartal af 2016 et overskud på 363 mio. kr. før skat, hvilket er en tilbagegang i forhold til samme periode sidste år, hvor Sydbank leverede et overskud før skat på 397 mio. kr.
Bankens basisindtjening eksklusive handelsindtjeningen faldt samtidig til 1050 mio. kr. fra 1115 mio. kr. i første kvartal 2015.

»Ser vi på udviklingen fra fjerde kvartal til første kvartal, så er den rigtig fin. Men sammenligner man med første kvartal sidste år, så var det et helt andet økonomisk miljø«, påpeger Karen Frøsig.
Hun fremhæver først og fremmest hendes medarbejderes flotte arbejdsindsats, ikke mindst når det gælder væksten i udlånsvolumnen.

»Når det alligevel ikke giver sig udslag i, at nettorenterne eksploderer på den positive måde, er det fordi vi stadig ser effekterne af de negative renter. Det er en af de udfordringer, vi arbejder med hver dag. Men der er ingen af os, der har intentioner om at sætte negative renter på privatkunders indlån. Privatkunderne føler allerede, at det, at mange af dem får nul i rente, ikke er tilfredsstillende«, forklarer topchefen.

Sydbanks topchef Karen Frøsig

Fortsat gratis rådgivning grundet bidragssag

En anden udfordring for Sydbank er - ligesom for flere af bankens kolleger - at flere af bankens kunderne blev ramt af bidragsforhøjelser fra Nykredit/Totalkredit.

»Vi kæmper i indeværende år med eftervirkningen af bidragssatserne, fordi vi har mulighed for at tilbyde vores kunder gebyrfri omlægning. Men når du på forhånd frafalder muligheden for indtjening på det arbejde, du laver, vil det selvfølgelig også sætte sig«, forklarer Karen Frøsig.

Når det gælder fremtiden, ser Sydbank et mindre fald i basisindtjeningen i 2016. Faldet i basisindtjeningen er afledt af netop uroen, bidragsforhøjelser på realkreditlån har medført.

TELECOMS-MOBILEWORLD/


Sydbank regner da heller ikke med, at dens gratis rådgivning vil begrænse sig til årets første kvartal.

»Jeg regner med, at der bliver flere«, lyder det kortfattet fra Karen Frøsig.

Hun kan da heller ikke sætte et konkret beløb på omfanget af indtjeningsfaldet, fordi der ifølge hende er mange ubekendte faktorer - såsom renteudviklingen og obligationskurser - der kan spille ind.

tue

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen