Berlingske Business

Swipp er færdig: De sidste banker skifter til MobilePay

Nordea-direktør kræver medindflydelse i Mobilepay Vækstplan:
Foto:

Betalingstjenesten Swipp ser endegyldigt ud til at blive lagt i graven. Nu skifter de resterende banker til MobilePay.

MobilePay har endegyldigt vundet kampen over betalingskonkurrenten Swipp. Således skifter de resterende banker i Swipp-samarbejdet nu til MobilePay.

Det oplyser parterne i flere pressemeddelelser.

Danske Bank, der står MobilePay, skriver i en meddelelse, at MobilePay og BOKIS i dag har indgået en aftale, der betyder, at pengeinstitutterne i BOKIS kan tilslutte sig det nye distributionspartnerskab om MobilePay, som Danske Bank har inviteret nordiske banker til at deltage i.

BOKIS er et indkøbs- og udviklingsselskab på kort- og betalingsområdet for størstedelen af lokale pengeinstitutter og regionale banker i Danmark.

Bestyrelsen for Lokale Pengeinstitutter bakker fuldt op om aftalen og har en klar forventning om, at der vil være bred opbakning til løsningen blandt foreningens medlemmer. De enkelte pengeinstitutter vil nu blive tilbudt at tiltræde aftalen. Medlemmerne af Regionale Bankers Forening, Sydbank, Spar Nord Bank, Arbejdernes Landsbank og Nykredit Bank, har tilkendegivet, at de ønsker at tilbyde kunderne MobilePay.

Filial - 20161114095739463_org

»BOKIS-bankerne repræsenterer en meget stor del af de danske pengeinstitutter, og jeg er glad for, at vi nu samler os om den videre udbredelse af MobilePay til gavn for alle vores kunder. Vi får skabt et solidt grundlag, hvor vi kan øge budgetterne til at innovere MobilePay, så vi har en stærkt konkurrencedygtig og brugervenlig løsning også fremover. Kombineret med adgangen til kontoinfrastrukturen på tværs af alle deltagende banker, som vi kender fra Swipp, vil det være det bedste fra begge verdener,« siger Jesper Nielsen, bankdirektør i Danske Bank.

Swipp i overgangsperiode

Dermed ser Swipp ud til inden at længe at være fortid. Swipp skriver dog i en pressemeddelelse, at både privat- og erhvervskunder kan fortsætte med at bruge Swipp i en overgangsperiode. Konto-til-konto-teknologien, som Swipp bygger på, vil også leve videre i den nye aftale, der er indgået mellem BOKIS og MobilePay.

»Det har gennem længere tid stået klart for Swipps bestyrelse, at Swipp stod over for nogle afgørende strategiske valg. Med den nye aftale er der skabt klarhed til glæde for kunder og pengeinstitutter. Jeg er glad for, at det nye samarbejde mellem BOKIS og MobilePay vil udnytte konto til konto-teknologien, som som vi kender fra Swipp, så den dermed kommer til at leve videre. Dermed kombineres det bedste fra Swipp med MobilePays distributionskraft. Det er den bedst tænkelige løsning for danskerne« siger Anders Jensen, bestyrelsesformand i Swipp og koncerndirektør i Nykredit.

Mobilbank 2 - 2016111410182146

Swipp oplyser videre, at aftalen mellem BOKIS og MobilePay betyder, at salg og markedsføring af den nye fælles betalingsplatform fremover vil blive varetaget af partnerskabet. Derfor ophører Swipp med at markedsføre og sælge nye aftaler.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen