Berlingske Business

Stærkt resultat og opjustering fra Spar Nord

Nyby billede
Lasse Nyby, direktør i Spar Nord Foto:

Spar Nord Bank lander et "meget tilfredsstillende" resultat efter skat på 690 millioner kroner, der betyder, at ledelsen samtidig opjusterer forventningerne til årets resultat.

Indtægterne og bundlinjen falder i Spar Nord Bank, men resultatet efter skat er stærkt og fører til en opjustering af forventningerne for året.

Basisindtægterne i årets første ni måneder blev på 2,4 mia. kr., hvilket svarer til et fald på ni procent i forhold til samme periode i 2015.

Det dækker over, at nettorenteindtægterne faldt med seks procent til 1,2 mia. kr., mens nettogebyrindtægterne faldt med to procent til 778 mio. kr.

Omkostningerne blev bragt en smule ned med en procent til 1,4 mia. kr.

aaa

Basisindtjeningen før nedskrivninger blev på 1.031 mio. kr. - ikke langt fra ledelsens tidligere udmeldte forventning for hele året på 1,1 mia. kr.

Samtidig er der sket et pænt fald i nedskrivningerne, der faldt 22 procent til 188 mio. kr. Her er det fortsat landbruget, der fylder mest, oplyser Spar Nord.

Resultatet før skat er på 843 mio. kr. mod 929 mio. kr. i 1.-3. kvartal i 2015. Resultatet efter skat på 690 mio. kr. forrenter egenkapitalen med pæne 11,9 procent. Det betyder samtidig, at ledelsen opjusterer forventningerne til året med 100 mio. kr..

»På baggrund af udviklingen i 1.-3. kvartal opjusteres forventningerne til hele årets basisindtjening fra i niveauet 1,1 mia. kr. til i niveauet 1,2 mia. kr. efter engangsomkostninger i niveauet 50 mio. kr. primært relateret til ny strategi, mens nedskrivninger på udlån nu forventes at blive noget lavere end i 2015,« skriver Spar Nord.

Banken præsenterer i forbindelse med regnskabet en ny strategiplan for årene 2017-2019. Endnu er detaljerne ikke offentliggjort, men med diverser væksttiltag og effektiviseringstiltag forventes det at bidrage til bankens basisindtjening før nedskrivninger med i alt 300 mio. kr. - henholdsvis 200 mio. kr. i øgede indtægter og 100 mio. kr. i sparede omkostninger.

Dagpengekommissionen holder pressemøde

Samlet set lander Spar Nord et tilfredsstillende resultat, vurderer adm. direktør Lasse Nyby.

»Alt i alt synes jeg, at der er grund til at være rigtig godt tilfreds med det regnskab, vi fremlægger i dag. Det er der, fordi vi leverer et fornuftigt resultat og en tocifret egenkapitalforrentning - og ikke mindst fordi den underliggende udvikling er positiv på de fleste områder. Det lave renteniveau og den tiltagende konkurrence betyder selvfølgelig, at indtjeningen fra den klassiske ind- og udlånsforretning stadig er under pres, men til gengæld går det godt med de aktivitetsdrevne forretningsområder som bolig og kapitalforvaltning,« siger Lasse Nyby i en kommentar til regnskabet og fortsætter:

»Kombineret med pæne kursreguleringer, lavere omkostninger og faldende nedskrivninger betyder det, at vi leverer bedre end forventet, og derfor opjusterer vores forventninger til hele året.«

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen