Berlingske Business

Stærkt resultat fra ATP selvom afkast er lavere end sidste halvår

ATP har pænt investeringsafkast ved seneste halvårsrapport
Pensionisternes pengetank har klaret sig godt igennem vanskeligt aktiemarked med et investeringsafkast på 6,9 mia. Foto:

Damarks kæmpepengetank, ATP, har netop halvårsregnskab med et afkast på 6,9 mia. kroner.

Det ser stadig godt ud for den danske pensionsopsparring i Arbejdsmarkedets Tillægspension, ATP, omend investeringsafkastet er lidt mindre end sidste halvår.

Pengetanken har netop fremlagt et halvårsregnskab med et investeringsafkast på 6,9 mia. kr. i første halvår, svarende til 6,7 pct. i forhold til bonuspotentialet.

Det er lidt mindre end sidste halvårsregnskab, hvor inveringsafkastet var på 11,5 mia. kroner svarende til 12 procent.

Carsten Stendevad tilføjer, at især investeringer i DONG Energy har givet afkast.

»Vi har haft et fint investeringsafkast i årets første seks måneder drevet af obligationer og alternative aktiver, herunder vores investering i DONG Energy,« siger Carsten Stendevad.

Danskernes længere levetid

Som konsekvens af medlemmernes længere levetid, der mere end ventet, har ATP's bestyrelse besluttet at overføre 9,9 mia. kr. fra bonuspotentialet til de eksisterende garantier. Det sker for at ATP kan sikre medlemmerne deres livslange pension.

I de seneste tre år er ATPs forventninger til medlemmernes levetid steget med fem måneder. I dag forventes 65-årige medlemmer i gennemsnit at blive 86 år. På grund af de opjusterede forventninger har ATP de seneste tre år således hensat 13,5 mia. kr. til den øgede levetid.

»Når vi lever længere, skal vi også have vores ATP Pension i længere tid. For det enkelte medlem betyder det, at garantien bliver lidt mere værd. For ATP betyder det flere udbetalinger - og heldigvis har ATP's afkast de forgangne år været tilstrækkeligt højt til, at vi kan håndtere dette,« siger Carsten Stendevad, direktør i ATP.

Udfordret af rentefald

ATP skriver i regnskabet, at det kraftige rentefald har påvirket deres forpligtigelser overfor medlemmerne.

Det kommer til udtryk ved, at forpligtigelserne til de garanterede pensioner er steget med 93 mia. kroner.

Formålet med ATP's afdækning er at sikre, at medlemmerne får de lovede pensioner, uanset om renten stiger eller falder, skriver ATP i regnskabet.

»Vores afdækning har virket helt efter hensigten og har beskyttet garantierne trods de kraftige rentefald,« siger Carsten Stendevad.

Bestyrelsens målsætning for investering og afdækning lød på 7,1 mia. kroner for hele året, og det er derfor tilfredstillende for ATP, at resultatet for halvårsrapporten er på 5 mia. kroner, skriver ATP i regnskabet.

ATPs formue udgjorde 800 mia. kroner ved udgangen af første halvår og er således landets suverænt største pengetank.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen