Berlingske Business

Spektakulær sejr til Kasi-Jesper: Vinder sag over Skat for 163 mio. kroner

BM
Foto:

Landsretten har givet familien medhold i, at selskabets sponsorater af Brøndby IF og AG Håndbold må anses for erhvervsmæssige og ikke udtryk for maskeret udlodning til familien.

Et årelangt og opsigtsvækkende slagsmål mellem den kendte erhvervsmand Jesper »Kasi« Nielsen og Skat er fredag blevet afgjort ved Østre Landsret.

Skattemyndighederne havde rejst et større millionkrav mod Kasi ApS og familien bag selskabet i sag om en række omdiskuterede sponsorater, der ifølge myndigheden blev brugt til en slags udlodning til familien. Men den anklage har retten altså afvist.

»Landsretten har givet familien medhold i, at selskabets sponsorater af Brøndby IF og AG Håndbold må anses for erhvervsmæssige og ikke udtryk for maskeret udlodning til familien,« hedder det i en meddelelse fra domstolen.

Derudover har landsretten bestemt  vedrørende Kasi ApS, at Skat skal foretage en fornyet bedømmelse af, i hvilket omfang udgifterne til sponsoraterne i årene 2009-11 er fradragsberettigede som driftsudgifter, reklameudgifter eller repræsentationsudgifter.

kasi jesper

Dommen i Østre Landsret i den langstrakte skattesag handlede ikke bare om smykkekongen selv, men også søsteren Annette Nielsen og hans mor Dorthe Nielsen.

Januar 2016 dømte Landsskatteretten til fordel for Skat i skattesagen, men Jesper Nielsen ankede dommen til Østre Landsret. Sagen har kørt siden 2012, og drejer sig om, at Skat vil beskatte forretningsmanden af 163 mio. kr. for skatteårene 2007-2011.

Artiklen fortsætter under billedet
Kasi og journalister
(ARKIV) Jesper Laustrup Nielsen, bedre kendt som Kasi-Jesper, ankommer mandag den 11. september 2017 til Østre Landsret i Bredgade i København. Jesper Kasi Nielsen og hans familie får medhold i sag om skattefradrag for sponsorpenge. Det slår Østre Landsret fast. Skat skal foretage ny bedømmelse. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017) Foto : Mads Claus Rasmussen

Jesper Nielsen har tidligere sagt til Børsen, at der stod et trecifret milllionbeløb på spil for ham selv og hans familie. Og hvis han tabte, kunne han gå personligt gå konkurs og blive tvunget til at flytte til udlandet.

Retssagen drejer sig om Jesper Nielsens tidligere firma Kasi Groups sponsorater i Brøndby IF. Efter Skats opfattelse brugte han sponsoraterne til egen personlig vinding og ikke i forretningsøjemed. Jesper Nielsen hævder derimod, at sponsoraterne blev indgået for at gøre virksomheden mere kendt i offentligheden.

Skat har tidligere givet Jesper Nielsen en undskyldning for, hvordan han og hans familie er blevet behandlet i sagen. Undskyldningen faldt, efter at BT og Jyllands-Posten afslørede, at medarbejdere fra Skat i sommeren 2012 i  truende mails meddelte Jesper Nielsen, at hvis ikke familien accepterede at lade selskaber i Kasi-familien betale cirka 44 mio. kr. ekstra i skat, ville Skat gå personligt efter Jesper ‘Kasi’ Nielsen, hans søster og mor, der ville få et personligt skattesmæk tre gange så stort, ligesom de alle tre risikerede at blive straffet for skattesvig.

Artiklen fortsætter under billedet
Mattias Chor, advokat hos Kammeradvokaten (til venstre), og Steffen Sværke, partner hos Kammeradvokaten (til højre), foran Østre Landsret i forbindelse med skattesagen imod Jesper Kasi Nielsen.. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2017) Foto : Thomas Lekfeldt

Jesper »Kasi« Nielsen lod sig forlden interviewe i BT, hvor han sagde, at han ikke gjorde sig ikke de store forhåbninger om, at sagen ville falde ud til hans fordel. hans tillid til Skat og de danske domstole er væk. Tilliden til retssystemet er dog ikke ringere, end at han varslede, at han vil anke til Højesteret, hvis han tabte sagen i landsretten.

Under sagen, hvor der nu er faldet dom, har Jesper Nielsen heller ikke lagt skjul på, at han og Skat ikke ligefrem er på julekort:

»Hvis der er én ting, jeg har lært, er det, at man altid skal tage imod et tilbud fra Skat – uanset hvor dårligt det måtte være,« sagde han i retten tidligere.

13BUS20170912-100354-3BM-16.jpg

Manglen på tillid til de danske myndigheder har betydet, at han har placeret sin nyeste smykkekvirksomhed Amazing Jewelry i Schweiz. Ifølge Jesper Nielsen går det strygende for Amazing, og han er langt fra slået. Ifølge Børsen har han solgt licenser for 90 mio. kr. i franchiseselskabet, Amazing Jewelry.

»Jeg har valgt at oprette Amazing Jewelry i Schweiz i stedet for Danmark. Det ærgrer mig helt vildt, men desværre var det en nødvendighed. Jeg har gjort det for at beskytte mig selv mod en gentagelse af det, Skat har udsat mig og min familie for,« sagde Jesper Nielsen forleden til BT.

Kasi-Jesper blev oprindeligt velhavende på at opbygge smykkevirksomheden Pandoras tyske forretning. Men efter børsnoteringen i 2011 har han forladt Pandora og ligger i strid om en såkaldt earn-out-betaling fra smykkevirksomheden.

ffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

Siden stiftede han Endless Jewelry med blandt andet penge fra Saxo Bank medstifteren Lars Seier, men dette samarbejde gik i vasken, og i dag har Jesper Nielsen altså efter eget udsagn travlt med Amazing Jewelry.

jesper

Kammeradvokaten, som har ført sagen for Skat, har ingen kommentarer til dommen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen