Berlingske Business

Spar Nord: Ser lysere på landbruget i 2017

spar
Spar Nord Bank, hovedsæde på Skelagervej i Aalborg. Foto:

Spar Nord kom ud af fjerde kvartal med et resultat, der var bedre end i samme periode sidste år. Mens der fortsat er pres på toplinjen med et fald i nettorenteindtægterne, så kan banken glæde sig over et fald i nedskrivningerne og positive kursreguleringer.

I fjerde kvartal landede bankens nettoresultat på 147,9 mio. kr. mod 117,4 mio. kr. i samme periode sidste år. Basisindtjeningen før nedskrivninger faldt imidlertid en smule til 239,8 mio. kr. fra 244,8 mio. kr.

For hele 2016 realiserede Spar Nord en basisindtjening før nedskrivninger på 1271 mio. kr., hvilket er noget højere end bankens forventninger fra årets start, men under niveauet i 2015, da det landede på 1487,9 mio. kr.

Spar Nord har i 2016 haft ekstra omkostninger i forbindelse med skift af datacentral samt implementering af en ny strategi.

- Set i lyset af den hårde konkurrence på markedet og ikke mindst set i lyset af den beskedne samfundsøkonomiske vækst og det lave renteniveau betragter vi det opnåede resultat som meget tilfredsstillende, siger Spar Nords administrerende direktør, Lasse Nyby, i regnskabet.

Danske Andelskassers Banks Hovedsæde på Viborgvej i Hammershøj mandag den 24. juni. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2013)

For hele året nåede banken et nettoresultat på 838,2 mio. kr. mod 896,8 mio. kr., og resultatudviklingen og solide kapitalforhold gør, at banken indstiller til generalforsamlingen, at der udbetales et udbytte på 5 kr. per aktie, svarende til en en udbetaling på 75 pct. af overskuddet.

Spar Nord venter i 2017 fortsat en basisindtjening på 1,1-1,2 mia. kr. før nedskrivninger. Banken kom i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal med en foreløbig prognose for 2017, og den bliver altså gentaget i torsdagens årsregnskab.

Endvidere venter banken færre nedskrivninger i år end sidste år.

- For så vidt angår nedskrivninger på udlån forventes tendensen fra andet halvår af 2016 at fortsætte. Forbedrede afregningspriser på både mælk og svinekød vil bidrage til, at bankens nedskrivninger på landbrugsudlån - og dermed de samlede nedskrivninger - vil være faldende, skriver banken.

- I verden omkring os vil det lave renteniveau og den formentlig fortsat relativt beskedne efterspørgsel efter lån og finansiering betyde, at der endnu en gang skal kæmpes hårdt for toplinjen. Men 2017 er også et år, hvor vi på kreditsiden gerne skulle opleve endnu et skridt i den rigtige retning, siger Lasse Nyby.

Danske Bank tjener snart penge på Mobilepay

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen