Berlingske Business

Skuffende tilbagegang hos Danske Bank i hvidvasksagens skygge

Danske Bank
Landets største bank, Danske Bank, har onsdag fremlagt regnskabstallene for årets første seks måneder. Foto:

Landets største bank har haft et skuffende halvår, hvor især andet kvartal trækker ned. Mens alle venter på Danske Banks undersøgelse af sig selv i hvidvask-skandalen, offentliggør banken et halvårsregnskab med tocifret procenttilbagegang på bundlinjen.

Vindene er i den grad vendt for Thomas F. Borgen. Topchefen for Danske Bank gik fra rekordregnskab til rekordregnskab, men måtte i sidste kvartal se den stime blive brudt, og nu er der markant tilbagegang.

Nettorenteindtægterne stiger ganske vist med to procent til 11,82 mia. kroner, men nettogebyrindtægterne falder tre procent til 7,55 mia. kroner, og handelsindtægterne falder med hele 40 procent til 2,5 mia. kroner. Andre indtægter falder med 45 procent til 461 mio. kroner, og det betyder, at de samlede indtægter falder med otte procent til 22,33 mia. kroner.

»Første halvår var præget af fortsat positivt momentum i vores udlånsaktiviteter, mens udviklingen på de finansielle markeder trak i den modsatte retning. Den større globale usikkerhed og tilbageholdenhed hos investorer bidrog især til en svagere udvikling i handelsindtægterne. Dette blev delvist opvejet af en fremgang i udlånet, stigende nettorenteindtægter og vores solide kreditkvalitet, der medførte fortsatte tilbageførsler af hensættelser,« lyder det fra Thomas Borgen i regnskabsmeddelelsen.

I den lavere ende af forventningerne

Tilbageførslerne lander således på 707 mio. kroner. Bundlinjen falder med hele 12 procent til 9,1 mia. kroner. Resultatet afspejler ifølge banken en »fortsat god udlånsvækst«, men også svage handelsindtægter og lavere gebyrindtægter på grund af usikkerhed på de finansielle markeder. Det betyder også, at topchefen forventer, at banken ikke denne gang kan regne med at sprænge forventningerne.

»Samlet set fastholder vi vores forventninger om et nettoresultat på mellem 18 og 20 mia. kr. for året. Grundet udviklingen på de finansielle markeder ventes resultatet nu at lande i den nedre del af intervallet,« siger Thomas Borgen.

Endelig betyder det også, at forrentningen af egenkapitalen tager et dyk fra sidste halvårs 13,5 procent til nu at ligge på 11,9 procent.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen