Berlingske Business

SAS-ansatte raser over ekstraløn til chefer

SAS kæmper med sygefravær efter spareplan
Foto:

SAS-ansatte reagerer kraftigt på, at chefer i det kriseramte selskab har fået et halvår års løn ekstra for at blive i selskabet

SAS' ansatte reagerer kraftigt på, at chefer i det kriseramte selskab har fået en ekstra halv årsløn for at blive i selskabet. Det skriver norske VG, efter at Finansavisen lørdag skrev om den guldrandede aftale, som nogle ledere var blevet lokket med for at blive i selskabet gennem kriseperioden.

- Det har vakt stærke reaktioner, og sagen vil formentlig eksplodere i Sverige, når den bliver kendt. Vi havde et møde med vores ledelse tirsdag, hvor de bekræftede, at "en håndfuld nøglepersoner har fået nye kontrakter med højere lønninger", siger tillidsmand Stig Lundsbakken, der er talsmand for den norske underafdeling Verkstedsklubben, der organiserer 1150 norske SAS-ansatte, til norske VG.

Ifølge Finansavisens historie fra lørdag drejer det sig om 15 ledere i SAS, der har fået lønstigninger på den ene eller den anden måde, og det, mener Stig Lundsbakken, er et eklatant tegn på manglende dømmekraft fra ledelsens side.

- Vi kræver at få at vide, hvem det drejer sig om. Ikke mindst, hvem der har vedtaget, at nogen skal have så mange penge, mens andre må skære ned eller gå. Hidtil har ledelsen nægtet at give os den information, men vi kan ikke fortsætte dialogen med ledere, der opfører sig sådan, siger han til norske VG.

Direkte adspurgt mener Stig Lundsbakken endda, at de, som har besluttet at give tillæggene, skal gå af. Hos Verkstedsklubbens moderorganisation - Fellesforbundet - er der fuld støtte til Stig Lundsbakkens vredesudbrud.

Mens de ansatte måtte acceptere lavere løn eller en fyreseddel, så fik en gruppe særligt udvalgte i SAS en bonus for at blive i luftfartsselskabet gennem krisen. Det bekræfter pressechef i SAS Trine Kromann-Mikkelsen over for Ritzau.

Det drejer sig om nøglemedarbejdere fordelt i Norge, Sverige og Danmark, siger Trine Kromann-Mikkelsen, som dog ikke vil sætte antal på eller udtale sig om, hvor mange penge de har fået.

- Forklaringen er, at vi skulle gennemføre det her større arbejde med besparelser og omstruktureringer, og vi var nødt til at fastholde nogle nøglemedarbejdere med kompetencer, som vi er afhængige af, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Det drejer sig ifølge pressechefen for eksempel om medarbejdere, som stod over for at miste deres arbejde i forbindelse med centraliseringer i SAS, men som var nødvendige at fastholde i en overgangsperiode.

- Et eksempel kunne være, at vi har en central enhed i Danmark, som planlægger og overvåger vores flyvninger. Den enhed skal centraliseres til Stockholm, siger Trine Kromann-Mikkelsen til Ritzau.

- Der sidder nogle nøglemedarbejdere, som er nødvendige at fastholde for at centralisere enheden, tilføjer hun.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen