Berlingske Business

Salget af Vestjysk Bank kørt fast

vestjbank2
Vestjysk Bank kæmper med at øge sin kapitalbuffer, og kan med stor sandsynlighed se frem til store nedskrivninger i årsregnskabet for 2013 Foto:

Staten kan blive nødt til at poste flere penge i Vestjysk Bank, som meddeler, at salgsprocessen ikke har båret frugt.

Flere måneders salgsproces ser indtil videre ikke ud til at føre nogen steder for Vestjysk Bank i Lemvig.

Det udfordrede pengeinstitut har gennemført såkaldt »strukturelle tiltag« for at løse sine kapitalmæssige udfordringer, men besøget fra interesserede købere, har ikke ført til en aftale om et salg.

Det oplyser banken i en selskabsmeddelelse.

»Som led i ovennævnte undersøgelser har der været rettet henvendelse til en række potentielle købere om et muligt salg af statens aktier eller af udvalgte dele af bankens aktiviteter. På baggrund af de modtagne tilbagemeldinger har banken konstateret, at der ikke umiddelbart er grundlag for at gennemføre et sådant salg,« skriver Vestjysk Bank, som indikerer, at de mulige bud på banken, vil ligge under forretningens bogførte værdi.

»Bestræbelserne på at undersøge mulighederne for et salg fortsættes. De modtagne tilbagemeldinger indikerer, at et eventuelt salg på nuværende tidspunkt vil skulle ske til væsentlige lavere værdier set i forhold til den bogførte værdi af bankens aktiver,« skriver banken.

Vestjysk Bank

Staten ejer 67,5 procent af Vestjysk Bank som i flere omgang har konverteret statsligt indskudt kapital til aktier. Staten har på intet tidspunkt lagt skjul på, at man ikke ønsker at eje danske banker, og intentionen er fortsat at skille sig af med aktierne.

Alligevel kan staten ende med at skulle poste flere penge i Lemvig-banken, som ifølge selskabsmeddelelsen overvejer at konvertere endnu mere af det statslige kapitalindskud til aktier for at styrke egenkapitalen.

»Sideløbende med ovennævnte bestræbelser vil banken fortsætte sine tiltag med henblik på at søge at forbedre solvensen, og banken overvejer, i tillæg til sine initiativer til yderligere slankning af balancen, at foretage yderligere konvertering af statens hybride kernekapital,« skriver Vestjysk Bank.

Vestjysk Bank kæmper med at øge sin kapitalbuffer, og kan med stor sandsynlighed se frem til store nedskrivninger i årsregnskabet for 2013. Indfasningen af den internationale, finansielle regulering i CRD IV vil sætte bankens solvens under pres.

Både Jyske Bank, Sydbank, Handelsbanken og Spar Nord rygtedes at have haft adgang til kreditbøgerne i Vestjysk Bank, men har altså enten takket nej til at købe, eller budt mindre end staten er villig til at sælge for.

Vestjysk Bank

Med en solvensprocent på 10,8 og et individuelt behov defineret af Finanstilsynet på 10,2 procent, har Vestjysk Bank ifølge det seneste regnskab fra 28. november en økonomisk buffer på bare 130 millioner kroner - ikke alverden, når nye nedskrivninger tegner sig i horisonten.

Finanstilsynet har iværksat en undersøgelse af Vestjysk Bank, som blandt andet omfatter bankens skrøbelige kreditsituation.

»Som led i det løbende tilsyn har Finanstilsynet iværksat en ordinær undersøgelse, som også forventes at omfatte bankens kreditrisici. Resultaterne fra Finanstilsynets undersøgelse forventes kendt inden færdiggørelsen af bankens årsrapport for 2013,« skriver banken.

Reguleringen i CRD IV træder i kraft den 31. marts.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen