Berlingske Business

Roskilde Bank under og efter Valentin

Roskilde Bank under og efter Valentin - 1
Foto:

Her er Roskilde Banks historie, siden Niels Valentin Hansen tiltrådte som adm. direktør i 1978.

1978: Niels Valentin Hansen bliver direktør.

2000: Roskilde Bank kåres for fjerde gang i træk til danmarksmester i bankdrift af Økonomisk Ugebrev.

2003: Niels Valentin Hansen og fire underdirektører får aktieoptionsprogram.

2007: Niels Valentin Hansen går af efter 28 år som direktør. Søren Kaare-Andersen præsenteres som ny adm. direktør.

2008: 24. april: Regnskabet for første kvartal viser, at banken tjener penge. Basisindtjening før nedskrivninger stiger med syv procent. Forventningerne til hele 2008 fastholdes på 610-620 millioner kroner efter nedskrivninger.

1. juli: Ratingbureauet Moody's sænker sin vurdering af Roskilde Bank.

10. juli: Roskilde Bank er på randen af fallit og får en likviditetsgaranti hos Nationalbanken. Samtidig bliver der sat et "Til Salg"-skilt i Roskilde Banks vindue. Den finansielle sektor dækker via Det Private Beredskab likviditetstræk op til 750 millioner kroner - herefter går Nationalbanken ind.

14. juli: Roskilde Bank venter nu et underskud i første halvår på 520-540 millioner kroner.

23. juli: Utilfredse aktionærer i Roskilde Bank står nu bag mere end 10 procent af aktierne i banken. Det betyder, at de kan gennemtvinge ekstraordinær generalforsamling.

5. august: Bestyrelsesformand Peter Müller siger, at han ønsker at træde ud af bestyrelsen. Bestyrelsesmedlem Peter Holm ønsker at følge ham.

24. august: Efter tab på en milliard kroner opfylder Roskilde Bank ikke lovens krav om solvens. Nationalbanken og Det Private Beredskab overtager bankens aktiver og gæld, efter at ingen andre købere har meldt sig på banen.

29. august: Roskilde Bank har et underskud på 5,1 milliard kroner i første halvår af 2008 mod et overskud på 405 millioner i samme periode året før. Nationalbanken udpeger ny bestyrelse i banken med tidligere koncerndirektør i Nykredit Henning Kruse Petersen som formand.

17. september: Rigsrevisionen skal kulegrave Finanstilsynets rolle i sagen om Roskilde Bank.

29. september: Nordea, Spar Nord Bank og Arbejdernes Landsbank køber bankens filialnet.

2009: 12. februar: Den nye Roskilde Bank taber yderligere 3,5 milliarder kroner. Samtidig iværksætter den nye bestyrelse en undersøgelse af forholdene i den kuldsejlede bank fra 2005 og frem.

17. juni: Rigsrevisionen konkluderer i en rapport, at Finanstilsynet gav den tidligere direktør Niels Valentin Hansen alt for løse tøjler.

23. juli: Nationalbanken og banksektorens Private Beredskab overdrager Roskilde Bank til statens afviklingsselskab Finansiel Stabilitet.

5. august: Undersøgelsen af forholdene i banken er færdig. Advokaterne konkluderer, at der er sket massive svigt, og der indledes derfor retslige skridt mod den gamle direktion og bestyrelse i Roskilde Bank samt revisionsselskabet Ernst & Young.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen