Berlingske Business

Roskilde Bank-revisor fanget af fortiden

Roskilde Bank-revisor fanget af fortiden - 1
Foto:

Roskilde Banks eksterne revisor frem til og med 2007, Tommy Nørskov fra revisionsfirmaet Ernst & Young, havde et indgående kendskab til en af de kunder, som var medvirkende til, at banken krakkede.

Der skriver Dagbladet Roskilde.

Dagbladet kan afsløre, at Tommy Nørskov helt tilbage i 1991 var med til den finansielle oprydning efter investeringsselskabet Chr. Islef & Co.

Netop dette selskab havde lavet en række tvivlsomme byttehandler med ejendomme i København og London til en værdi af mere end en halv milliard kroner med et andet selskab, Sophienberg Gruppen.

Bag Sophienberg Gruppen i 1991 stod Anders Moesgaard. Han var samtidig også at finde på listen over de største skyldnere i Roskilde Bank.

Da banken krakkede i 2008, havde Anders Moesgaard en låneramme i Roskilde Bank på 525 millioner kroner. Banken har nu erklæret ham konkurs, og Anders Moesgaard har svaret igen med en stævning af banken med krav om en erstatning på 383 millioner kroner.

Ifølge Dagbladets oplysninger fortalte Tommy Nørskov i sin tid som revisor fra 2004 til 2007 aldrig bankens bestyrelse om, at han havde et indgående kendskab til Anders Moesgaards meritter tilbage i 1991 i forbindelse med Sophienberg Gruppen.

Hos Ernst & Young meddeler presse- og kommunikationschef Per-Henrik Goosmann, at revisionsfirmaet ingen kommentarer har til sagen, da den involverer kundeforhold og derfor ifølge Ernst & Young er omfattet af tavshedspligt.

Dagbladet har tidligere beskrevet, at Tommy Nørskov om nogen kendte ejendomsbranchens sorte får og deres metoder, før han satte sig i stolen som bankens eksterne revisor i 2004.

Han var op gennem 1990'erne en del af det team fra Ernst & Young, som underviste på politiskolen i økonomisk kriminalitet. Samtidig blev Tommy Nørskov under overskriften »Friske kolde øjne« i 1993 lanceret af Ernst & Young som særlig ekspert i at spotte kunder i pengeinstitutterne, som udgjorde en særlig risiko. Men trods den omfattende indsigt i ejendomsbranchens gråzoner fandt Tommy Nørskov tilsyneladende ikke noget ved Roskilde Bank.

Årsregnskaberne blev godkendt uden anmærkninger helt frem til og med 2007 - få måneder, før banken kollapsede med et milliardunderskud.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen