Berlingske Business

Roskilde Bank anlægger sag mod Valentin, bestyrelse og revisor

Roskilde Bank anlægger sag mod Valentin, bestyrelse og revisor - 1
Roskilde Banks tidligere direktør, Niels Valentin Hansen Foto:

Bestyrelsen i Roskilde Bank indleder nu retslige skridt over for Roskilde Banks tidligere direktør, Niels Valentin Hansen samt Arne Wilhelmsen, Allan H. Christensen, de enkelte medlemmer af bankens daværende bestyrelse samt bankens tidligere revisor, Ernst & Young. (Opdateret)

Bestyrelsen i Roskilde Bank anmodede i februar 2009 efter forudgående drøftelser med Danmarks Nationalbank advokaterne Mogens Skipper-Pedersen og Henrik Stenbjerre om at foretage en undersøgelse af visse forhold i Roskilde Bank i perioden 1. januar 2005 til august 2008.

Undersøgelsen skulle redegøre for årsagerne til Roskilde Banks økonomiske sammenbrud sidste sommer og vurdere, om der er begået strafbare forhold, og om der var grundlag for at anlægge erstatningssager og/eller udtale kritik mod medlemmer af bestyrelse, direktion, ledelsesteam samt intern og ekstern revision.

Resultatet af undersøgelsen foreligger nu, og den peger på bankens høje risikoprofil og den mangelfulde håndtering af kreditsager i kombination med en dårlig kreditkultur som væsentlige årsager til bankens sammenbrud.

"I den forbindelse vurderes det, at såvel ledere i banken, de enkelte medlemmer af bankens daværende bestyrelse samt intern og ekstern revision i en række tilfælde har handlet kritisabelt og ansvarspådragende over for banken," konkluderer det nuværende Roskilde Banks bestyrelse, som fortsætter:

"Bestyrelsen i Roskilde Bank A/S har derfor besluttet at indlede retslige skridt over for Niels Valentin Hansen (tidligere bankdirektør, red.), Arne Wilhelmsen (tidligere medlem af direktionen, red.), Allan H. Christensen (bankens kreditudvalgs tidligere leder, red), de enkelte medlemmer af bankens daværende bestyrelse samt bankens tidligere revisor, Ernst & Young."

Bestyrelsen har bedt advokat Henrik Lind, Gorrissen Federspiel Kierkegaard, om at forberede og gennemføre sagerne. Eventuelle strafferetlige skridt vil blive koordineret med og gennemført af Finanstilsynet.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen