Berlingske Business

Ringkjøbing Landbobank opjusterer forventningerne

Landbobank
Ringkjøbing Landbobank. exteriør Torvet 1 - Ringkøbing Foto:

Ringkjøbing Landbobank opjusterer forventningerne og venter nu for 2015 et basisresultat på mellem 500 og 575 mio. kr. Det fremgår af selskabets regnskab for andet kvartal.

Det går fortsat forrygende for Ringkjøbing Landbobank.

Det viser regnskabet for første halvår.

Basisindtjeningen steg til 482 mio. kr. fra 459 mio. kr. i halvåret og regnskabet var desuden pyntet med en opjustering.

I første 2014 var basisindtjeningen positivt påvirket af 10 mio. kr. i ekstraordinær indtægt fra bankens salg af aktier i Nets. Renset herfor er fremgangen således større.

ringkjøbing

Netto renteindtægterne udgjorde i halvåret 315 mio. kr. mod 317 mio. kr. i første halvår 2014.

- Det skal sammenholdes med en stigning i udlånsmængderne på 5 pct. Nettorenteindtægterne er således påvirket af en faldende rentemarginal, hvilket understreger konkurrencen i sektoren. Desuden er nettorenteindtægterne påvirket af det lave renteniveau, som i særdeleshed er slået igennem i andet kvartal, skriver banken.

Danske Bank

Gebyrer, provisioner og valutaindtjening udgør netto 144 mio. kr. mod 122 mio. kroner i samme periode i 2014.

- Stigningen skyldes, at konverteringsaktiviteten af realkreditlån i halvåret har været rekordhøj, ligesom indtjeningen er styrket af de stigende mængder under formueforvaltning og større handelsaktivitet, forklares det.

Nedskrivningerne er fortsat på et lavt niveau, da det er realiseret med 29 mio. kr. i første halvår i år mod 44 mio. kr. i første halvår af 2014, mens et lavere beholdningsresultat mindsker fremgang på bunden, hvor overskuddet før skat lander på 319 mio. kr. mod 321 mio. kr. i første halvår sidste.

- På grund af renteuroen i andet kvartal 2015 har beholdningsresultatet i det kvartal isoleret set været negativt med 8 mio. kr., oplyser banken.

Opjustering

Banken opjusterer. Basisresultatet for første halvår 2015 blev på 304 mio. kr., hvilket ligger over budgettet for årets to første kvartaler.

Ringkjøbing Landbobank

I mio. kr.2. kvt. 20152. kvt. 2014Ændr.
i pct.
Basisindtjening i alt4824595%
Basisresultat30427710%
Nettoresultat2492452%
Egenkapital3.1542.9716%

- Med baggrund i denne udvikling opjusteres forventningerne til basisresultatet for hele 2015 fra intervallet udmeldt ved årets begyndelse på 450-525 mio. kr. til intervallet 500-575 mio. kr.

Fortsat sats på private banking

Regnskabet oplyser endvidere blandt andet om fortsat ekspansion og en ny direktør.

Satsningen på Private Banking fortsætter og nu i trekantsområdet.

- Med baggrund i den succes som bankens Private Banking-afdelinger i Holte, Aarhus, Herning og Ringkøbing alle har oplevet, har banken besluttet at påbegynde etableringsprocessen omkring en ny Private Banking-afdeling i trekantsområdet med åbning i løbet af 2016, skriver banken.

Direktør i banken John Fisker får desuden en sidekammerat i direktionen. Vicedirektør Jørn Nielsen er udnævnt til bankdirektør og medlem af direktionen fra 1. september.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen