Berlingske Business

Rig Tryg-ejer får grønt lys til opdeling af milliardformue

billede jørgen huno
Jørgen Huno Rasmussen, der er formand for bestyrelsen i TryghedsGruppen og Tryg Forsikring, har sammen med det øvrige repræsentantskab i TryghedsGruppen fået godkendelse til opsplitning af selskabet. Dog skal overgangen fremflyttes, kræver myndighederne. Foto:

TryghedsGruppen, der ejer hovedparten af Tryg Forsikring og har en samlet formue på omkring 40 mia. kr., har fået grønt lys fra myndighederne til at opsplitte formuen. En enkelt knast mangler dog at blive løst.

TryghedsGruppens omkring 1,2 mio. medlemmer og ejere kan nu se frem til en opdeling af selskabet og formuen på omkring 40 mia. kr. Således er planerne nu godkendt af myndighederne, der dog betinger sig, at TryghedsGruppens repræsentantskab foretager enkelte ændringer i oplægget.

TryghedsGruppen er hovedaktionær i Tryg Forsikring, og det er selskabets 1,2 mio. medlemmer, der ejer selskabet. Medlemmerne er alle forsikringstagere i Tryg Forsikring og Nordea Liv & Pension i Danmark.

Jens Bigum TryghedsGruppen

Den uhensigtsmæssige sammensætning har gennem længere tid fået TryghedsGruppens repræsentantskab, der er selskabets øverste myndighed, til at diskutere muligheden for at opsplitte selskabet, så henholdsvis Tryg-kunderne og Nordea Liv & Pension-kunderne blev adskilt i hver deres selskab.

Dette ville også muliggøre en indførelse af en bonusordning til medlemmerne.

Myndighederne har nu godkendt planerne, der betyder, at forsikringstagere i Tryg forbliver medlemmer i TryghedsGruppen og beholder 32 mia. kr. af formuen, mens forsikringstagere i Nordea Liv & Pension får deres egen forening kaldet Foreningen NLP og otte mia. kr. af formuen. Samtidig vil begge enheder få mulighed for at udbetale bonus til medlemmerne.

bill huno

Foreningen NLP skal have et nyt repræsentantskab, hvilket ifølge det oprindelige oplæg fra TryghedsGruppen først skulle ske på et senere tidspunkt, men Erhvervsstyrelsen har betinget sig, at dette valg skal fremrykkes.

Dermed vil der blive afholdt et landsdækkende valg i 2016, hvorefter der er valg til repræsentantskabet hvert andet år - skiftevis i to valgkredse; øst og vest.

Alle planerne kan dog først gennemføres, når repræsentantskabet har stemt for Erhvervsstyrelsens krav til ændringer. Hvis repræsentantskabet ikke kan opnå tilstrækkeligt flertal for at imødekomme Erhvervsstyrelsens krav, falder alle planerne til jorden.

bild huno

Repræsentantskabet mødes den 6. august til afstemning. Såfremt der opnås et tilstrækkeligt stort flertal, kan planerne vedtages, da TryghedsGruppen har fået en forhåndsgodkendelse fra Erhvervsstyrelsen. Den nye bestyrelse i Foreningen NLP vil ligeledes blive valgt den 6. august.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen