Berlingske Business

Retssag bekymrer ikke Roskilde-bestyrelse

Tidligere bestyrelsesmedlemmer i Roskilde Bank ryster ikke i bukserne over en mulig retssag for medansvar til bankens kollaps.

Der er ingen bekymring at spore hos to tidligere bestyrelsesmedlemmer i den kuldsejlede Roskilde Bank, selv om der nu indledes retslige skridt mod dem for medansvar til bankens kollaps.

- Jeg er utrolig ked af forløbet, men har ingen problemer med min egen indsats i bestyrelsen. Af samme grund er jeg ikke et nanosekund urolig over en mulig retssag, siger Ib Mardahl-Hansen, der kom ind i Roskilde Banks bestyrelse i foråret 2006.

Onsdag konkluderede en stor advokatundersøgelse ellers, at den tidligere bestyrelse har handlet "kritisabelt og ansvarspådragende", men Ib Mardahl-Hansen fastholder, at han ikke har svigtet sit tilsyn med bankens ledelse. - Når man sidder som menigt medlem af en bestyrelse, har man jo ikke den indsigt i dagligdagen som dem, der er tættere på banken. Derfor føler jeg bestemt heller ikke, at jeg har svigtet mit tilsyn. Det, man kan bebrejde mig, er, at jeg ikke har været klogere end Finanstilsynet, revisionen og direktionen, men det kan man ikke blive dømt for, siger han.

Tidligere bestyrelsesformand i banken Peter Müller er overrasket over konklusionerne i undersøgelserne, men han er heller ikke bekymret og tror ikke, at han vil blive gjort personlig erstatningsansvarlig.

- Nu må vi vente at se. Jeg tror ikke på, at der kommer noget ud af en erstatningssag. Jeg synes ikke, at de her konklusioner er fair. Det er for nemt at gå ind og sige det her i bagklogskabens klare lys, siger han til DR Nyheder.

I Berlingske Business peger lic.jur. og professor Morten Samuelsen på, at der i undersøgelsen mangler en vægtning af de enkelte bestyrelsesmedlemmers ansvar, fordi bestyrelsen ikke som kollektivt organ er ansvarlig.

- Man skal for hvert enkelt medlem vurdere medlemmets muligheder og chancer for at gøre noget ved tingene, og hvis man er kommet i bestyrelsen f.eks. to år før, Roskilde Bank brød sammen, så kan man da være i tvivl, om man kunne have chancer for at gøre noget ved det, siger han til avisen.

Ib Mardahl-Hansen understreger, at han flere gange under bestyrelsesmøder tog op, at han var bekymret for bankens store udlån til ejendomsmarkedet, men blev belært af bankens direktør, Niels Valentin Hansen, om, at det havde man helt styr på. Han synes, at det er udmærket, hvis der kommer en retssag.

- Hvis der er foregået noget ulovligt i Roskilde Bank, skal de pågældende stå til ansvar for det. Det eneste, som generer mig ved det, er, at den nok vil tage 4-5 år, og det er meget ubehageligt at have sådan en hængende over hovedet i så lang tid, siger Ib Mardahl-Hansen, der i mange år var direktør i Tryg-Baltica Forsikring.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen