Berlingske Business

Realkredit Danmark løfter resultatet med halv milliard

billede carsten nøddebo
Carsten Nøddebo, adm. direktør i Realkredit Danmark, har nydt godt af boligejernes stigende lyst til at omlægge lån. Foto:

Danske Banks realkreditinstitut, Realkredit Danmark, har i første halvår i år tjent en halv milliard kroner mere end i samme periode sidste år på baggrund af kundernes stigende omlægning af lån.

Danske boligejere har været flittige til at udnytte den lave rente på boliglånene, og det slår igennem på bundlinjen hos Danske Banks realkreditinstitut, Realkredit Danmark.

Således udgjorde realkreditselskabets resultat i første halvår 2015 2.057 mio. kr. mod 1.490 mio. kr. i samme periode året inden.

Kvartalsregnskab fra Danske Bank

»Realkredit Danmark har opnået et tilfredsstillende resultat. Forbedringen af resultatet skyldtes lavere nedskrivninger på udlån og et første halvår præget af høj konverteringsaktivitet på grund af det meget lave renteniveau. De kunder, der har konverteret fastrentelån og refinansieret FlexLån, har opnået en samlet besparelse i renteudgifter på over 1,5 mia. kr. om året,« siger Carsten Nøddebo, adm. direktør i Realkredit Danmark.

billede danske bankk

Realkredit Danmarks indtægter i alt steg til 3.398 mio. kr. i første halvår 2015 fra 2.943 mio. kr. i samme periode året inden, mens omkostningerne udgjorde 390 mio. kr. og mod 401 mio. kr. i første halvår 2014.

Nedskrivningerne faldt til 319 mio. kr. fra 569 mio. kr. i samme periode i 2014, hvilket skyldtes en generel bedring af de økonomiske forhold i Danmark.

Realkredit Danmark oplyser videre, at danskerne har udnyttet det lave renteniveau til at hoppe over på mere sikre lån med fast rente og afdragsbetaling.

»Kunderne viste i 1. halvår stigende interesse for Realkredit Danmarks fastrenteprodukter og lån med afdrag. Der blev i halvåret udbetalt lån med fast rente for 78 mia. kr., svarende til 76 pct. af det samlede bruttoudlån. Andelen af kunder med belåning med 1-årige FlexLån® faldt fra 14,2 % ultimo juni 2014 til 10,0 pct. ultimo juni 2015. Kunderne viser fortsat interesse for at binde renten for en længere periode,« skriver realkreditinstituttet.

Realkredit Danmark opnåede i hele 2014 et resultat efter skat på 3.056 mio. kr., og resultatet for 2015 forventes fortsat at blive højere end resultatet for 2014, oplyser realkreditkoncernen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen