Berlingske Business

Professor og advokat forsvarede ledelsen i rigmandsbank

15BUSPix1-Morten-Samuelsson.jpg
Overskrift
Forsvarsadvokat Morten Samuelsson på vej til Østre Landsret i Capinordic-sagen, hvor han forsvarede det tidligere bestyrelsesmedlem Lasse Lindblad og den tidligere bestyrelsesformand Claus Ørskov. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen
 

Med en baggrund som anklager i Bagmands-politiet er Morten Samuelsson en efterspurgt forsvarsadvokat inden for erstatningsret og økonomisk kriminalitet.

Knap er han – Morten Samuelsson – færdig med den omfattende erstatningssag mod den tidligere ledelse i rigmandsbanken Capinordic Bank, hvor han har forsvaret Lasse Lindblad og tidligere bestyrelsesformand Claus Ørskov, før han skal i sving til november med den endnu større erstatningssag mod ledelsen og revisionen i den krakkede Roskilde Bank. Her er han forsvarer for tidligere bestyrelsesformand Ib Mardahl.

Som advokat og partner i et af landets fremmeste advokatkontorer Mazanti-Andersen Korsø Jensen er der bud efter Morten Samuelsson, som siden 2008 har kunnet smykke sig med titlen professor, en stilling han beklædte på CBS frem til 2011. Det år forlod han undervisning og forskning til fordel for en karriere som advokat. Ikke at det var nyt for ham – før CBS var han partner i Danmarks største advokatfirma Kromann Reumert.

Inden da var han hos Bagmandspolitiet, hvor han var anklager i sagen mod Nordisk Fjer og i den første retssag mod Klaus Riskær Pedersen.

Topfolk i rigsmandsbank afkræves 400 millioner

Advokat Morten Samuelsson er en terrier. Ikke stor af statur, men utrættelig, bidsk og skarp, når han optræder i retssalen, hvor han bl.a. har forsvaret advokat John Adamsen i PFA-sagen mod norske Aker. Senest har han også forsvaret den omstridte danske advokat Jeff Galmond, som Skat mener skylder næsten 200 mio. kroner i skat.

En sejr trods en millionerstatning

I sidste uge var der lykønskninger fra Samuelssons advokatkolleger. Ganske vist blev hans klienter i Capinordic Bank-sagen idømt en erstatning på over 90 mio. kroner, hvilket formentlig vil sende dem fra hus og hjem. Men med advokatbranchens øjne vandt Samuelsson sagen over sagsøgeren, Finansiel Stabilitet, på en række principielle områder:

Topfolk i rigsmandsbank afkræves 400 millioner

Nej, sagde dommerne, Capinordic-folkene var ikke skyld i bankens krak. Jo, lød det videre i landsretten, finanskrisen havde betydning for, hvordan bankens udlån udviklede sig – og ja, bankledelser har lov til at foretage egne forretningsmæssige vurderinger. Alt sammen udsagn, som var i modstrid med Finansiel Stabilitets påstande om, at Capinordic Banks krak udelukkende skyldtes ledelsens uforsvarlighed.

Privat bor Morten Samuelsson i Hellerup og er gift med russiskfødte Natallia på 47, som læser humaniora på RUC. Selv har Morten Samuelsson ingen børn, men hustruen har to voksne børn i Hvide­rusland.

10BUSCapinordic.jpg

Og så den stadig sparsomme fritid: Samuelsson laver gerne mad til 20 mennesker. Parret har en stor og blandet omgangskreds, som ikke er synderligt advokatpræget. Derudover læser han bøger og løber. Samuelsson klarede senest Eremitageløbet på én time og 18 minutter, hvilket han anser som o.k. for en 55-årig.

Parret rejser en del, og Morten Samuelsson forsøger at lære sprog, især russisk, et sprog han forstår, men ikke kan sige meget på.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen